Landslagsspelaren Linn Hansson gjorde fem mål för Önnered i semifinalen mot Skuru. Arkivbild.
Landslagsspelaren Linn Hansson gjorde fem mål för Önnered i semifinalen mot Skuru. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Önnered till första SM-finalen

Önnered är klar för sin allra första SM-final i handboll efter storseger över Skuru med 36–20. Det känns helt fantastiskt, säger Evelina Källhage till Göteborgs-Posten.


Göteborgslaget har slagit ut en av de senaste årens giganter på damsidan, och årets serieetta, med 3–1 i matcher.

— Det betyder jättemycket, framför allt för mig som är uppvuxen här. Klubben gick ut med för några år sedan att man verkligen vill satsa och detta är resultatet man vill nå, det är jättestort, säger Källhage.

Femmålsledningen (15–10) i paus växte i den andra där Önnered gick ifrån till 26–11 innan Nacka-laget lyckades spräcka en kvartslång måltorka. Men det hjälpte föga, Önnered drog ifrån ytterligare och vann till slut med 16 bollar.

— Det är en riktig överkörning.

Högersexan Evelina Källhage gjorde flest mål i matchen, bland annat fyra snabba mål i början av matchen.

— Det känns som jag hade väldigt bra flow den här matchen och de fyra snabba målen gjorde verkligen att man kom in i det ordentligt, säger hon.

Tabelltvåan Sävehof ledde inför tisdagskvällen med 2–1 i matcher mot Skara i den andra semifinalen. Men Partillelaget lyckades inte säkra en finalplats. Skara vann med 34–30 och kvitterade matchserien till 2–2. Den femte och avgörande semifinalen spelas i Partille arena på torsdag.

Önnered har varit överraskningsklubben i årets handbollsslutspel. Herrlaget gick också till semifinal. Ystads IF vann semifinalserien med 3–1 i matcher.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!