Anna-Karin Heijdenberg är en av de nya åkarna i skidskyttelandslagets A-trupp. Arkivbild.
Anna-Karin Heijdenberg är en av de nya åkarna i skidskyttelandslagets A-trupp. Arkivbild. - Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

De tar plats i skidskyttelandslagets trupp

Mestadels bekanta namn – och ett par nya. Skidskyttelandslagets trupp inför nästa säsong är uttagen. Jag tror att vi har hittat en bra och intressant blandning av fin erfarenhet och några nya namn, säger landslagets huvudtränare Johannes Lukas.


Fakta: Skidskyttelandslagets A-trupp

Damer: Anna Magnusson, Piteå, Elvira Öberg, do, Hanna Öberg, do, Linn Persson, Bore, Sara Andersson, Mora, Anna-Karin Heijdenberg, Tullus, Ella Halvarsson, Östersund.

Herrar: Emil Nykvist, Bore, Malte Stefansson, Oxberg, Martin Ponsiluoma, Tullus, Anton Ivarsson, do, Jesper Nelin, Östersund, Sebastian Samuelsson, I21, Viktor Brandt, I2.

14 åkare har tagits ut i skidskyttelandslagets A-trupp inför kommande säsong och det har skett ett par förändringar jämfört med hur läget såg ut för ett år sedan.

På damsidan är 24-åriga Ella Halvarsson och 23-åriga Anna-Karin Heijdenberg nya i truppen. Duon var Sveriges främsta åkare i IBU-cupen den gångna vintern, tia respektive elva totalt, och Heijdenberg fick sedan chansen att världscupdebutera i Nordamerika i slutet av säsongen. Hennes 15:e-plats i sprinten i Canmore visade att hon redan håller på den högsta nivån.

Halvarsson och Heijdenberg kommer in i ett landslag där Mona Brorsson har lagt bössan på hyllan och Stina Nilsson har bytt sport igen, nu för att satsa på långloppscupen på skidor.

På herrsidan är Viktor Brandt, som fick sitt genombrott när han var med i VM-guldlaget i stafett i vintras, nu med i A-landslaget från start. In i truppen kommer också Anton Ivarsson.

Peppe Femling har precis som Brorsson avslutat skidskyttekarriären.

A-landslaget inleder förberedelserna inför nästa säsong med ett läger på Mallorca 4–11 maj, men då saknas ett par av de tongivande åkarna av olika anledningar. Linn Persson rehabiliterar sig efter att ha genomgått ännu en axeloperation, medan Martin Ponsilouma har opererat en ljumske. Sebastian Samuelsson går samtidigt i väntans tider, då han snart ska bli pappa.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!