Bachelorette
Bildkälla: TV4

Bachelorette 2024: Fick psykologhjälp på plats

Machokultur, konflikter och skandaler. Killarna i årets "Bachelorette" har skapat stora diskussioner på sociala medier. På plats under inspelningen fanns psykolog, något som killarna uppskattade.


Årets Bachelorette har skapat stora diskussioner om alla de konflikter och intriger som uppstått.

Hittills har tittarna fått se flera opassande scener av killar i årets "Bachelorette". Kränkande kommentarer om kvinnors kroppar, knivincidenter och en machokultur utan dess like. 

Tittarna rasar på Bachelorette: "TV4 vad håller ni på med?"

Sonja reagerade starkt under dragshowen. Foto: TV4/"Killarna avslöjar allt"

Kritik mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Ta ansvar”

Machokulturens klimax: "Grabbig gymnasiestämning"

Machokulturens klimax tar form när kommentarer såsom att det är ”bögigt att sitta med det ena benet över det andra” och att ”riktiga män står upp när de kissar” uppstår.

Alfred Ödling, 29, var den första att lämna programmet, något som han gjorde självmant redan första veckan. När Aftonbladet pratar med flera av de killar som befann sig i Mexiko berättar Alfred att han lämnade på grund av "grabbig gymnasiestämning". 

William Palmblad, Valentin Kronlund och Emil Johansson. Bildkälla: TV4

Att medverka i Bachelorette är en prövning för psyket 

Emil Johansson, 30, berättar för Aftonbladet att medverkan i programmet är tuffare än man tror och den psykiska bristningsgränsen testas. 

– Man har inga telefoner och kan inte lufta med sina vänner hemma. Det är klart att det är en otrolig prövning för psyket, säger även William Palmblad, 28.

Därför bröt programledaren inspelningen av Bachelorette

Även Valentin Kronlund, 29, instämmer med det Emil och William säger. Valentin förklarar att han verkligen kunde känna av den machokultur och grabbiga jargong som hela det svenska folket nu kan se ta form på tv. Små saker blev ofta till stora konflikter. Ett exempel Valentin tar upp är att det blev ett stort bråk mellan killarna för att någon hade tagit sista avokadon och bråket pågick en hel förmiddag.

– När man är inlåst så i ett hus med massa främlingar så blir man ju lite galen. Alla blev det. Man dras med i sjuka situationer som man inte alls är beredd på och man fastnar i en icke-verklighet. Det är bisarrt, säger han. 

Fanns psykolog på plats

Deltagarna fick ett stort stöd från produktionen, inklusive tillgång till en psykolog vid behov, något som både killarna och TV4 bekräftar.

Här är killarna som söker kärleken i Bachelorette Sverige 2024

– Vi hade två fantastiska deltagaransvariga där som såg till att om någon mådde dåligt eller om någonting inte kändes bra så kunde de direkt få dit produktionen så alla kunde prata om det i ett möte och reda ut saker och ting, säger Joar Lavold, 34.

Patrik Kronström, 34, hyllar personalen som var på plats och berättar att han verkligen vill lyfta fram de två deltagaransvariga som var med dem hela tiden. Han betonar att de har gjort ett hästjobb och att det inte kan ha varit lätt för dem med alla situationer som uppstod.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!