Torsten Malmgård fick först nej till Gift vid första ögonkastet 2024.
Torsten Malmgård fick först nej till Gift vid första ögonkastet 2024. - Foto: Skärmavbild/SVT/Gift vid första ögonkastet

SVT:s blixtändring: Därför nobbades GVFÖ-Torsten

Torsten Malmgård trodde inte att han skulle medverka i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Men SVT ändrade sig – fem dagar innan bröllopet, rapporterar Expressen.


Den 8 april hade den tionde säsongen av "Gift vid första ögonkastet" premiär i SVT och tittarna ska nu få följa ytterligare åtta kärlekstörstande singlar som blivit ihopmatchade av programmets experter Kalle Norwald, Fredric Bohm, Maria Farm och Hana Jamali

Experterna i Gift vid första ögonkastet 2024. Foto: Ulrika Malm/SVT

Hittills har två program sänts och i det senaste avsnittet fick de hemma i tv-sofforna se hur paren – Rosanna Segerstedt och Christoffer Sundén, Emmy Johansson och Mattias Cedergren, Linnea Alsberg och Jimmi Nordqvist samt Anastasia Exner och Torsten Malmgård – säger ja till varandra vid altaret.

Men en parkonstellation höll på att se helt annorlunda ut, innan SVT gjorde en blixtändring.

Gift vid första ögonkastet 2024: Deltagarnas Instagram-konton

Torsten Malmgård fick nej till Gift vid första ögonkastet 2024

Nu visar det sig nämligen att Torsten Malmgård, som paras ihop med Anastasia Exner, först fått nobben av SVT. Men en söndag fick 27-åringen ett telefonsamtal från SVT där de meddelade att de ändrat sig och att de kände att han var en bättre matchning än den person de först tänkt para ihop Anastasia med.

– Det var jättesvårt att ställa om. Jag var inte alls säker på att jag skulle gör det. Då hade jag ställt in mig på att det inte blir någonting, säger Torsten om samtalet till Expressen. 

Det får "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna inte prata om

Torsten Malmgård. Foto: Ulrika Malm/SVT

Fem dagar senare stod paret vid altaret. Men enligt Torsten bidrog den korta förberedelsetiden till en osäkerhet. 

– Jag kom ju in lite stressad och hade inte hunnit landa i det. Jag började ju leta fel i början. Jag hade en ganska tydlig bild av hur jag skulle känna i början och när det inte infrias, när man ser problem framför sig. Då blir det jättejobbigt, säger han till tidningen.

Missen i Gift vid första ögonkastet 2024: "Inte på riktigt väl?"

SVT: "Självklart inte optimalt"

Även SVT bekräftar ändringen och uppger att ett bröllop aldrig tidigare skett med så kort varsel i "Gift vid första ögonkastet". 

”Det är självklart inte optimalt, men experterna var säkra på matchningen och därför tog vi beslutet att ändå ställa frågan. Vi var dock extra noga med att både Torsten och Anastasia skulle känna sig bekväma och omhändertagna då det blev lite stressigare än tänkt. Tron på att matchen skulle lyckas vägde över faktumet att det blev kort varsel”, skriver Kristin Bleckberg, projektledare för programmet, i ett mejl till Expressen.

Ändringen i SVT:s "Gift vid första ögonkastet" 2024

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!