Atle avslöjar hur kärlekslivet ser ut i dag.
Atle avslöjar hur kärlekslivet ser ut i dag. - Foto: Privat / Atle Johansen Skärmavbild/ SVT.

Hotell romantik-Atle om romansen som inte visades i tv: "Slog gnistor"

Atle blev förälskad i Åsa under Hotell romantiks andra säsong. Sedan dess har det hänt mycket. Nyheter24 har pratat med Atle, som avslöjar detaljerna om romanserna efter programmet.


Atle Johansen, 66, blev förälskad i Åsa Wennström, 71, under Hotell romantiks andra säsong. I sista avsnittet valde de att stanna kvar i Portugal tillsammans, men när tittarna fick se gänget samlas på en återförening verkade relationen ha tagit slut. 

När Nyheter24 pratar med Atle berättar han om hur kärlekslivet sett ut sedan kamerorna slutade filma. 

Därför behövde Sven-Erik lämna Hotell romantik: "Närmade mig henne"

"Som en albatross med tio meters vingspann" 

För Atle var Hotell romantik en stor upplevelse. Första natten hemma i sin egen säng efter kärleksveckan hade han en dröm som han minns än i dag. I drömmen var han en albatross med tio meters vingspann. Från sitt sovrum i Borås lyfte han sina vingar och flög över staden. 

– All jäkla smärta och tvivel på kärleken bara försvann i drömmen. Jag kände mig så jävla nöjd över att jag hade varit med i programmet. Stolt över att jag tillåtit mig själv att älska och älskas, säger Atle till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag tror att de flesta kände så när de kom hem. 

Under inspelningen av Hotell romantik blossade det upp känslor för första gången på länge. Redan från start hade han ett extra öga för Åsa, men hon var populär och Atle bestämde sig för att hålla en låg profil i början.

– Jag förstår det. Hon är en underbar person. Hon har både den inre och den yttre skönheten. Det var någonting med henne som fick mitt hjärta att banka snabbare. 

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Atle blev förälskad i Åsa under inspelningen av Hotell romantik. Foto: Skärmavbild/SVT.

Atle om Åsa i Hotell romantik: "Blev ett hinder"

När veckan led mot sitt slut var det en självklarhet för Atle och Åsa att de skulle stanna kvar och utforska varandra. Atle berättar för Nyheter24 att han var överlycklig då, men att det fanns ett frågetecken som gnagde i bakhuvudet även under de soliga dagarna i Portugal. 

– Jag tänkte att det är jävligt långt till Kiruna där Åsa bor. Dessutom tål jag varken kyla eller mörker, så det blev ett hinder. 

Insikten om det långa avståndet ledde till att relationen rann ut i sanden. Under återträffen som visades i sista avsnittet av Hotell romantik fick tittarna istället se Atle flörta med Eva Sterner, 72. Med henne blev det dock ingen relation. 

När gänget från säsong ett och två sedan samlades hände det någonting oväntat. Atle träffade Monica Sundberg, 72, som var med i Hotell romantiks första säsong. 

– Det slog gnistor mellan oss. Kanske var det för att det var en grand final av allt man hade varit med om med känslor, men det hände mycket under återträffen, säger Atle och tillägger:

– Vi hade jävligt roligt, men det ledde inte till någonting mer. 

De var inte heller ensamma om att vara flörtiga under kvällen. Atle berättar att det var många som blev intresserade av deltagare som var med i en annan säsong. 

– Det uppstod romanser mellan flera deltagare, både mellan ettorna och tvåorna. Jag vill inte svara för andra, men visst har det hänt saker. 

Det ångrar Kerstin i Hotell Romantik: "Mitt eget fel"

Atle och Monica under återträffen. Foto: Skärmavbild/SVT.

Vändningen med Åsa efter Hotell romantik: "Finns lite att reda ut"

I dag är Atle singel, men han har fortfarande kontakt med Åsa. Trots att de bara är vänner menar Atle att det fortfarande finns en spänning mellan dem. 

– Bara för två veckor sedan hördes vi om att jag borde åka upp till Kiruna och hälsa på henne. Sen får vi se om det är vänskap eller mer. Men i nuläget är vi bara goda vänner, säger Atle och fortsätter:

– Det finns fortfarande lite att reda ut. Det tog slut på ett speciellt sätt efter inspelningen. 

När Atle ser tillbaka på sin tid i hotell romantik är han nöjd. Än i dag känner han att han flyger, precis som i drömmen. 

–  I nuläget är jag en albatross med tiometers vingbredd som är singel. Men jag är öppen för att träffa någon och jag hoppas att det blir livet ut den är gången. Hotell romantik öppnade den dörren för mig och det är jag tacksam för. 

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Marie Louise om uppbrottet med Heikki i Hotell romantik: “Kväver mig”

Marie Louise om vad hon ångrar i Hotell romantik: "Jag önskar att..."

Marie Louise om Sven-Erik i Hotell Romantik: “Väldigt..."

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!