Cimon Lundberg
Det gör tittarfavoriten Cimon Lundberg idag. Bildkälla: TT/Henrik Montgomery/Instagram/cimonnicolas

Det gör Paradise Hotel-favoriten Cimon Lundberg idag

Paradise Hotel-Cimon blev en stor tittarfavorit när han medverkade 2009. Men vad gör han egentligen idag? Nyheter24 har undersökt saken närmre.


Den stora publikfavoriten Cimon Lundberg var endast 19 år gammal när han klev in i Paradise Hotel-villan. Det var 2009 som han gjorde entré i villan och blev "PH-Cimon" med hela svenska folket. 

Vid 19 års ålder är det inte helt ovanligt att inte veta man är och vad man vill göra i livet, något som också stämde in på Cimon. Han ansökte till programmet – och blev uttagen. 

Cimon Lundberg 2009 och 2022. Bildkälla: TT/Henrik Montgomery/Instagram/cimonnicolas

Allt om Adrian Kolgjini: Trav, Saga Scott och stall

Cimon Lundberg tar tydligt avstånd från Paradise Hotel

Några år efter sin medverkan i Paradise Hotel riktade han hård kritik mot programmet, något som Aftonbladet rapporterade om. Han var vid tidpunkten aktuell i UR:s program "Det handlar om dig" där han i premiäravsnittet berättade om sin skolgång och hur den präglades av mobbning. Han blev själv mobbad i grundskolan, något som resulterade i att han gav sig på andra.

Paradise Hotel är tillbaka – (och det ska vara som på den gamla goda tiden)

Cimon tog tydligt avstånd från dokusåpan och berättade att han har en otrolig avsmak för det. Att programmet i grund och bottnen är ett "ganska vidrigt program".

– Det utnyttjar de brister vi tyvärr har, samhällets skeva ideal och stärker och glorifierar många missöden. Programmet går ut på allt annat än gemenskap, sa han vid tidpunkten.

Det gör Cimon Lundberg idag – 15 år efter sin medverkan

Programmet som Cimon medverkade i vid 19 års ålder bidrar till mobbning, menade han. En av anledningarna till varför han från första början sökte till programmet var för att förhoppningsvis han kunna visa upp sin nyvunna status för sina gamla mobbare. Men programmet förstärkte och utnyttjade istället de normer och ideal som är orsaken till problemet, förklarade han.

Paradise Hotel-deltagarna avslöjar: Fick de betalt för att vara med i skrotade säsongen?

Efter sin medverkan i programmet har han gjort en fantastisk vändning. 

Cimon har bland annat varit bloggare, men även chefsredaktör på Isabella Löwengrips bloggnätverk Spotlife. Dessutom har han fått priset ”guldpennan” på Blog Awards 2011. Han har även arbetat som creative director, enligt ELLE.

På Cimons Instagram möts man av ett otroligt konstnärligt hantverk och vackert uttryck. 

Idag är han baserad i Stockholm och Budapest som kreativ byråägare. Han är arbetar över hela världen med skräddarsydd "storytelling".

Vad hände med Paradise Hotel-Denice?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!