Hammarby vann derbyt mot Djurgården.
Hammarby vann derbyt mot Djurgården. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Hammarby vände och vann heta derbyt

Fjärde matchen. Fjärde segern. Hammarby har fått en strålande start på damallsvenskan – och vann derbyt mot Djurgården med 4–1. En riktigt bra laginsats, säger Hammarbys Anna Jøsendal.


Efter tre omgångar var tvåan Hammarby och trean Djurgården obesegrade i damallsvenskan. Under lördagen möttes rivalerna i ett hett – både form- och vädermässigt – derby på Tele2 arena i Stockholm.

Då var det Djurgården som skulle spräcka nollan. Tove Almqvist skruvade in 1–0 med ett skott utanför straffområdet.

Men därefter vände de regerande svenska mästarna på matchen.

— "Bajen" är ett så pass bra lag att vi inte kan slappna av. Vi märker att när vi tappar koncentration så är de skickliga framåt, sade Almqvist till Viaplay i pausvilan.

"Det finns ingenting bättre"

Skickliga framåt, ja.

Först var det Ellen Wangerheim som tog emot, skapade sig en liten lucka och petade in 1–1 i den 29:e minuten. Sedan var det lagkaptenen Alice Carlsson som sprang i djupled, fick bollen och tryckte in 2–1 i den 32:a minuten.

I den andra halvleken stod Anna Jøsendal för två klassmål för Hammarby. Först rundade hon målvakten och satte 3–1 innan hon sju minuter senare dundrade upp 4–1 i nättaket från sned vinkel.

— Jag har aldrig upplevt något liknande. Att krossa Djurgården och fira med fansen här på Tele2, det finns ingenting bättre, säger Jøsendal till Viaplay.

"En riktigt bra laginsats"

Besvikelse och säsongens första förlust för Djurgården. Jubel och säsongens fjärde raka seger för Hammarby.

Jøsendal om nyckeln bakom vändningen:

— Vi har en så pass stor tro på oss själva. Vi vet att vi är ett bra lag och det handlar om att göra det vi har jobbat på. Vi har varit bra förberedda och vi gör någon förändring i pausen som fungerar bra. En riktigt bra laginsats, säger hon.

5 678 åskådare såg matchen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!