Erling Braut Haaland, till höger.
Erling Braut Haaland, till höger. - Foto: Richard Sellers/AP/TT

Citys svar: Seger och fyra mål av Haaland

Arsenal satte press i kampen om ligatiteln. Men Manchester City – och framför allt Erling Braut Haaland – svarade. Därmed är det fortsatt fördel City i toppen av Premier League.

Manchester Citys trepoängare efter 5–1 hemma mot Wolverhampton gör att titelförsvararen fortsatt har allt i egna händer med tre matcher kvar att spela. Av bara farten lär Erling Braut Haaland med största sannolikhet också ha säkrat segern i skytteligan.

Vid avspark skiljde ett mål ned till Cole Palmer, Chelsea, och Newcastles svenske målspruta Alexander Isak. När matchen på Etihad Stadium var över var avståndet fem – efter fyra fullträffar som tog upp Haaland på 25 mål totalt.

Två straffar och en nick från norrmannen såg till att det stod 3–0 till City redan i paus. Det lilla hopp som senare tändes för Wolverhampton – reducering i 53:e – släcktes sedan snabbt när Haaland minuten senare pangade in 4–1 med vänsterfoten.

Haaland byttes senare ut mot Julián Álvarez, som stod för 5–1-målet.

City står nu på 82 poäng, en bakom Arsenal som tidigare på lördagen slog Bournemouth hemma med 3–0.

Londonklubben hade inledningsvis svårt att få hål på gästerna från sydkusten. Men just innan halvtidsvilan skulle det rassla till. Målvakten Mark Travers fällde Kai Havertz i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Bukayo Saka trippade fram, väntade ut målvakten och satte kyligt 1–0.

I den andra halvleken utökades ledningen. Declan Rice spelade fram till Leandro Trossard som placerade in 2–0. På tilläggstid fastställde sedan Rice slutresultatet, 3–0.

Arsenal har två matcher kvar: Manchester United borta och Everton hemma.

City har tre matcher kvar och möter Fulham och Tottenham borta innan säsongen avslutas – och allt avgörs? – hemma mot West Ham i sista omgången.