Simon Skrabb jublar efter sitt andra mål mot Halmstad.
Simon Skrabb jublar efter sitt andra mål mot Halmstad. - Foto: Patric Söderström/TT

Skön hemmaseger för Kalmar: "Har längtat som fan"

Kalmar vände 1–2 till 5–2 mot Halmstad. Och lämnade samtidigt den allsvenska jumboplatsen inför hemmafans som äntligen fick segerjubla. Vi har längtat som fan, säger Dino Islamovic, en av målskyttarna, till Discovery+.

Det har inte varit någon rolig start på fotbollssäsongen för Kalmar, som parkerade på 16:e och sista plats inför lördagens möte med Halmstad. Detta efter att bland annat ha förlorat samtliga tre matcher på hemmaplan.

Nu kom 4 735 åskådare till Guldfågeln arena och de fick se två vändningar.

Först nickade HBK:s Viktor Granath in två mål som gav gästerna ledningen i paus, trots Simon Skrabbs tidiga mål för Kalmar.

Skrabb också tvåmålsskytt

Sedan stod Kalmar för den mäktigaste vändningen – med fyra mål i andra halvlek.

Kevin Jensen blev målskytt för andra matchen i rad när han efter drygt en timmes spel lite märkligt lobbsköt in 2–2 bakom Tim Rönning.

Mindre än två minuter senare letade sig ett hårdare skott in i målet framför hemmaklacken, när Skrabb hittade nätet igen. Dino Islamovic stötte sedan in 4–2 på en hörna i 73:e minuten och satte rejäl press på tabelltvåan Halmstad.

När Jonathan Ring spädde på till 5–2 var det inte längre något snack om saken. Kalmar lämnar över sistaplatsen till Västerås – som möter Djurgården på söndagen – och passerar tack vare segern även Värnamo i tabellen.

— Fantastiskt skönt att få en vinst och jag tycker att vi förtjänar det, säger Dino Islamovic till Discovery+.

Mjällby tappade

Mjällby var på väg att ta över andraplatsen från Halmstad, men 1–0 efter Silas Nwankwos ledningsmål höll inte hela vägen hemma mot Brommapojkarna. Nikola Vasic fixade slutresultatet 1–1 i 88:e minuten.