Vancouvercentern Elias Lindholm sätter avgörandet, förlängningsmålet mot Nashville i åttondelsfinalen om Stanley Cup. Vancouver leder med 3–1 i matcher i bäst av sju.
Vancouvercentern Elias Lindholm sätter avgörandet, förlängningsmålet mot Nashville i åttondelsfinalen om Stanley Cup. Vancouver leder med 3–1 i matcher i bäst av sju. - Foto: George Walker IV/AP/TT

Elias Lindholm sänkte Nashville

Vancouvers svenske center Elias Lindholm förde sitt och Elias Petterssons lag närmare en plats i kvartsfinalen i NHL-slutspelet genom att svepa in 4–3 i förlängningen mot Nashville i åttondelsfinalen.


Vancouver leder nu med 3–1 i matcher i bäst av sju och säkrar avancemang vid vinst i någon av de återstående matcherna. Match fem är på tisdag, i Vancouver.

En fråga för lagledningen då är: Vem ska vakta målet?

På fyra slutspelsmatcher hittills har Vancouver använt tre målvakter, efter skador på förstanamnet Thatcher Demko och Casey DeSmith. Båda har skadats under slutspelet. I den fjärde fick letten Arturs Silovs rycka in och klarade det med väl godkänt.

Det var länge Nashville som tycktes ha ett fast grepp om matchen, bland annat efter mål av Gustaf Nyquist och Filip Forsberg. Nashville ledde med 3–1 med mindre än tre minuter kvar av ordinarie tid. Då satte Vancouvers Brock Boeser, som gjorde hattrick, först en reducering och sedan, med bara åtta sekunder kvar, kvitteringen som gav förlängning.

Där avgjorde Elias Lindholm snabbt, efter bara drygt en minut.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!