Khaddi Sagnia. Arkivbild.
Khaddi Sagnia. Arkivbild. - Foto: Jessica Gow/TT

Sagnia tillbaka efter skada: "Hackigt"

Första tävlingen sedan VM i Budapest i fjol. Då slutade Khaddi Sagnia på sjätteplats vid Diamond League-tävlingen i Suzhou, Kina. Jag hade hoppats på att hoppa mycket bättre, säger hon efter 6,40 meter.


30-åringen nådde 6,40 meter i första hoppet – sedan blev det bara kortare och kortare.

Hon blev till slut sexa i sin tävlingspremiär.

"Ojämn"

— Jag var ganska ojämn i ansatsen vilket gjorde att jag blev osäker in mot plankan, säger längdstjärnan i SVT:s sändning.

— Jag märkte att hoppbanan inte fanns där i dag. Nu är det bara att dra hem, träna på och så ser jag fram emot nästkommande tävlingar.

Sagnia förföljdes av skador i fjol men valde ändå att tävla på VM i Budapest. Då hon missade finalen avslutade hon säsongen.

Uppehållet blev långt.

Med målsättningen att återhämta sig stod Sagnia över innesäsongen – vilket även innebar inne-VM i Glasgow i mars – och gjorde vid Diamond League-tävlingen i Suzhou sin första tävling sedan i somras.

Vilan betyder att Sagnia behöver jaga längder för att ta sig till sommarens stora tävlingar: EM i Rom i juni och OS i Paris som avgörs 26 juli-11 augusti.

— Det är bara att hoppa mer, tävla mer för att få in känslan så att ansatsen flyter på. I dag var det hackigt och det gjorde det väldigt svårt, säger Sagnia.

Marthe Koala, Burkina Faso, vann längdtävlingen på 6,68 meter före amerikanskan Quanesha Burks, 6,59, och Milica Gardasevic från Serbien som slutade på 6,52.

Kramer sexa

Andreas Kramer, silvermedaljör vid inne-VM i Glasgow och femma i Xiamen – blev sexa i säsongens andra Diamond League-lopp.

— Det var lite slitsamt. Jag fick kämpa från start, säger 800-meterslöparen till SVT.

— Men jag är nöjd att kroppen är hel och att jag är på den här nivån och tävlar. Jag tar med mig två bra lopp från Kina även om det här inte var lika bra.

27-åringen sprang på 1.45,92.

Slimane Moula, Algeriet, vann på 1.44,55 före kenyanen Wyclife Kinyamals 1.44,88 och amerikanen Clayton Murphys 1.45,18.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!