Anna Jøsendal sköt 2–0 med vänsterfoten.
Anna Jøsendal sköt 2–0 med vänsterfoten. - Foto: Oscar Olsson/TT

Hammarby övertygar – tog femte raka segern

Hammarbys titelförsvar i damallsvenskan har börjat övertygande. Mot Norrköping kom femte raka segern, 2–0, efter att Anna Jøsendal slagit till igen.

Den 23-åriga norskan, som de regerande svenska fotbollsmästarna värvade från Rosenborg inför säsongen, gjorde två mål i derbysegern mot Djurgården i helgen.

Nu hittade Jøsendal nätet igen. Hammarby vann boll och ställde om snabbt, Ellen Wangerheim spelade ut till Jøsendal på vänsterkanten. Avslutet var sedan bergsäkert – 2–0 i 83:e minuten och matchen var punkterad.

— Ganska kontrollerat. Väldigt skönt att vinna och hålla nollan, det var fantastiskt, säger Hammarbys målvakt Moa Edrud till Viaplay efter ännu en trepoängare.

Edrud har fått chansen i de två senaste matcherna när ordinarie förstamålvakten Anna Tamminen saknats. Reflexräddningen på Elin Rombings avslut – Norrköpings bästa målchans – vid ställningen 1–0 var viktig.

— Den var väldigt skön, säger Edrud.

Framåt var Jøsendal faktiskt den enda Hammarbyspelaren som gjorde mål den här kylslagna majkvällen, för när "Bajen" tog ledningen i mitten av första halvlek hjälpte gästerna till. Smilla Vallotto tog sig fram på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål, där Norrköpings mittback Maja Regnås Valcic olyckligt styrde in ett självmål som gav hemmalaget greppet inför 1 063 åskådare på Hammarby IP.

Hammarby toppar tabellen på maximala 15 poäng. På fredag kväll kan stockholmarna passeras av Rosengård, som då tar emot Djurgården efter att ha vunnit sina fyra inledande matcher.