Artisten Cardi B anländer till årets Met-gala – men några av de mest uppmärksammade stjärnorna var inte ens på plats.
Artisten Cardi B anländer till årets Met-gala – men några av de mest uppmärksammade stjärnorna var inte ens på plats. - Foto: Evan Agostini/AP/TT

Briljerade på Met-galan – var inte ens där

Det ska vara extravagant, genomtänkt och utsvävande. Varje år anstränger sig kändiseliten till det yttersta för att sticka ut på Met-galan. Men några av årets mest uppmärksammade gäster var inte ens där – utan AI-genererade.


Katy Perry i en böljande balklänning täckt i blommor, vars fåll ser ut att bestå av levande mossa. Rihanna i en enorm skärmliknande utstyrsel broderad med växter och fåglar. Selena Gomez i en detaljrik fjärilsliknande kreation i lila och blå toner.

Bilder av de tre stjärnorna på Met-galan fick mycket uppmärksamhet när de spreds på X, särskilt eftersom det visade sig att ingen var där på riktigt. Alla tre bilderna var AI-genererade, rapporterar Time.

Bilderna var så verklighetstrogna att Katy Perrys egen mamma trodde att det var äkta.

"Visste inte att du gick till Met-galan. Vilken fantastisk klänning", skrev mamman i ett sms, vilket artisten själv delade på Instagram.

Samtidigt meddelade Katy Perry att hon inte kunnat närvara på galan eftersom hon var tvungen att jobba.

Met-galan är en av modevärldens största festkvällar och hålls årligen på Metropolitan Museum of Art i New York för att samla in pengar till museets kostym- och modeavdelning. Årets klädkod var "The garden of time" och temat för utställningen "Sleeping beauties: reawakening fashion".

TT
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!