Försenade leveranser till Coop-butiker har gjort att hyllor stått tomma.
Försenade leveranser till Coop-butiker har gjort att hyllor stått tomma. - Foto: Magnus Lejhall/TT och Claudio Bresciani/TT

Tomma hyllor på Coop – det här är varför

I Västerås har flera hyllor i Coops samtliga butiker ekat tomma på sistone och det är inte omöjligt att problemet sprider sig till fler platser.
– Vi gör allt vi kan för att jobba i kapp de förseningar som är, säger Therese Knapp, presskommunikatör på Coop, till Nyheter24.


Det här är Coop
  • Coop har 800 butiker i Sverige.
  • Butikskedjan har 3,8 miljoner medlemmar.
  • Coop Sverige AB ägs av KF och av Konsumentföreningen Stockholm.

Källa: Coop

Coop, som drivs av 26 konsumentföreningar, är en av Sveriges största livsmedelskedjor och har i dag drygt 800 butiker runt om i Sverige. 

I samtliga Coop-butiker belägna i Västerås har man på sistone haft hyllor som gapat tomma, vilket VLT var först att rapportera om. 

– Det har stått tomt på vissa varor innan nya kommit. I vanliga fall kommer varorna på utsatt tid, och då räcker varorna till nästa leverans. Om de är tio timmar sena är en hel försäljningsdag borta, säger Christer Hedin, butikschef på Stora Coop i Västerås, till tidningen. 

Coop: Då kommer efterlängtade produkten tillbaka

Hyllor har stått tomma i flera Coop-butiker i Västerås. Foto: Jessica Gow/TT

Coop ryter ifrån efter kritiken: "Stämmer inte"

Coops: "Påverkat vissa leveranser"

När Nyheter24 frågar Coop vad som ligger till grund för problemen förklarar Therese Knapp, presskommunikatör på Coop, situationen så här:

– Det beror på att vi håller på att starta upp ett nytt lager i Eskilstuna, och stänger ner två nuvarande lager. I samband med det har vi inkörningsproblem som har påverkat vissa leveranser till butikerna. 

– Vi gör allt vi kan för att jobba i kapp de förseningar som är. I Västerås så fick exempelvis Stora Coop i Västerås sin leverans igår som de skulle men den kom fyra timmar senare än vanligt.

Ica, Coop och Axfoods hårdare tag – för att stoppa stölderna

Foto: Janerik Henriksson/TT

Enligt Knapp ska leveranserna "i det stora hela" fungera väl runt om i landet, men hon utesluter inte heller att påverkan på andra butiker.

– Det kan finnas ytterligare butiker som fått sena leveranser eller leveranser där vissa varor har saknats.

Coops historiska ändring – så påverkas kunderna