Saab
Jihad Mohammad ger besked - Foto: eLifeNordic

Ska gamla Saab-fabriken bygga nya elbilen? Nu kommer beskedet

Emily GT är en ny elbil utvecklad i gamla Saab-anställda i Trollhättan, och såldes i slutet av förra året till EV Electra från Libanon. Sedan dess har det varit osäkert huruvida bilen ska byggas i den gamla Saab-fabriken. Nu lämnar ägaren besked.


När EV Electra köpte Emily GT- och Pons-projekten av NEVS i slutet av förra året uppgav företagets grundare Jihad Mohammed att planen var att tillverka bilen i Trollhättan redan under 2024.

Det framkom dock senare att fabriken inte var nära i skick för att bygga bilar, samt att Jihad Mohammad inte var intresserad av att hyra in sig i någon annans fabrik. Det fanns inte heller möjlighet att köpa loss fabriken.

Så försöker bedragarna lura dig – med lapp på vindrutan

Där landar produktionen

Nu ger Mohammad besked om att man har säkrat en produktionsanläggning för den nya bilen, rapporterar Carup.

– Det är klart att produktionen ska ske utomlands, i Italien, det är redan påskrivet och klart, säger Jihad Mohammed till Carup.

Tesla lanserar sin sportigaste modell någonsin

Inte helt kört för Trollhättan

Beskedet om att bilen inte kommer att byggas i Trollhättan kan komma som en tråkig nyhet för de som hoppats på en återupplivning av den gamla fabriken i Stallbacka.

Dessa individer kan dock glädjas åt att en del av själen i projektet fortfarande kommer att bo kvar i Trollhättan.

– Ingenjörerna sitter i Trollhättan. Men tillverkningen hamnar i Italien, det är redan påskrivet, säger Jihad Mohammad. Några mer exakta detaljer än så vill han emellertid inte ge.

Köpa begagnad bil? Här är bästa tipsen

Tesla billigaste märket att underhålla – Volvo kostar dubbla

Bil