Enligt The Times är Manchester United en av klubbarna som är emot förslaget om ett kostnadstak i Premier League. Arkivbild.
Enligt The Times är Manchester United en av klubbarna som är emot förslaget om ett kostnadstak i Premier League. Arkivbild. - Foto: Mike Egerton/AP/TT

Premier League vill införa kostnadstak

Ett kostnadstak kommer sannolikt att bli verklighet i Premier League. Förslaget fick ett tillräckligt stort stöd bland klubbarna under ett möte på måndagen, rapporterar BBC.


Beslutet innebär att det för första gången kan sättas ett tak på hur mycket fotbollsklubbarna i Premier League får spendera på övergångar, löner och agentarvoden.

Detaljerna beräknas vara på plats innan ett årsmöte i juni – man måste bland annat komma överens om storleken på kostnadstaket – och då blir det klart om klubbarna faktiskt röstar igenom förslaget eller inte.

Enligt engelska medier har en majoritet stöttat principen att den summa klubbarna maximalt får spendera ska styras av hur mycket tv-intäkter den klubb som slutar sist i ligan får.

Syftet med kostnadstaket är att säkerställa att Englands högstaliga förblir konkurrenskraftig. Enligt BBC fruktar många att ligan kommer domineras av en eller två superrika klubbar om inga åtgärder vidtas.

Manchester City, Manchester United och Aston Villa röstade emot förslaget på måndagen, skriver BBC.

Premier Leagues nuvarande regler tillåter klubbar att gå med en förlust på 105 miljoner pund under en period av tre säsonger. Under säsongen har både Everton och Nottingham Forest bestraffats med poängavdrag för att ha brutit mot de finansiella reglerna.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!