Linje tre mot Mortensrud. Det här tunnelbanetåget gick dock utanför ordinarie tidtabell, med Norges kronprinsessa Mette-Marit och Danmarks kung Frederik i fyrsätet till vänster i bild och Danmarks drottning Mary och Norges kronprins Haakon till höger.
Linje tre mot Mortensrud. Det här tunnelbanetåget gick dock utanför ordinarie tidtabell, med Norges kronprinsessa Mette-Marit och Danmarks kung Frederik i fyrsätet till vänster i bild och Danmarks drottning Mary och Norges kronprins Haakon till höger. - Foto: Lise Aaserud/poolfoto/NTB/TT

Danska kungaparet tog tunnelbanan i Oslo

Rusningstrafiken i Oslo hade en något mer högtidlig karaktär än vanligt på onsdagsmorgonen. På tåget österut satt Danmarks kungapar och Norges kronprinspar, som skulle gå på tur i skogen.


Danmarks nykrönte kung Frederik och drottning Mary är på besök i Norge och gör där flera aktiviteter tillsammans med Norges kronprins Haakon och kronprinsessa Mette-Marit.

Under den 19 minuter långa resan undkom det kungliga ekipaget dock den värsta ansamlingen av pendlare, då tåget var reserverat och stängt för allmänheten.

Resan gick till Østmarka nationalpark, ett stort skogsområde som ligger i Oslos östra utkant och som räknas som Norges enda urbana nationalpark. Där var planen att majestäterna skulle få titta närmare på arbete för att skydda särskilt sårbara naturområden.

Med på resan var också Norges och Danmarks respektive miljöministrar.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!