Tommy Körberg
Tommy Körberg gästade Malou von Sivers intervjuprogram. - Foto: Stella Pictures, TV4. Bilden är ett montage.

Tommy Körbergs ord om sin fru: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...


Som en av Sveriges mest framstående sångare så har Tommy Körberg alltid haft stor framgång hos damerna.

– Jag har missbrukat tjejer, men det var förr. Jag har inte den här personligheten längre. Jag har vuxit ifrån den, har Tommy berättat i en intervju med Expressen.

Under 1970-talet var Tommy tillsammans med Anki Lidén, med vilken han 1977 fick sonen Anton Körberg.

Anki Lidén och sonen Anton kom med hemligt paket till Anton Körbergs 50-årsfest i Rosendals Trädgård år 1998. Bildkälla: Michael Brannäs/TT Bild

Efter att förhållandet med Anki sprack så gifte sig Tommy 1988 med den brittiska skådespelerskan Amanda Waring. Efter att Tommy och Amandas äktenskap gick i stöpet så gick Tommy vidare med norskan Kirsti Skavberg Roaldsen. De gifte sig år 1994, och två år senare föddes deras son Erlend

Tommy Körberg och Kirsti på Tommys 50-årsfest på Rosendal. Bildkälla: Michael Brannäs/TT Bild

I samma veva som relationen med Kirsti höll på att krascha så träffade Tommy sin nuvarande hustru Anne-Charlotte Nilsson, som då jobbade som förskolelärare. Tommy hade en spelning på västkusten, och i publiken fick han ögonkontakt med Uddevalla-tjejen Anne-Charlotte.

I Stjärnorna på slottet så har Tommy berättat att både han och Anne-Charlotte var otrogna mot sina respektive partners när de började träffas. 

– Det blev små lappar som skickades. "Kan vi ses där?", hysch hysch. Hon levde med sin dåvarande man, och jag levde mitt liv, berättade Tommy i SVT-programmet år 2010.

Tommy och Anne-Charlotte gifte sig den 14 juli 2007, och två år senare föddes deras dotter Elvira.

Allt om Tommy Körberg: Hans barn, fruar och förmögenhet

Tommy Körberg om första mötet med hustrun Anne-Charlotte

När Tommy Körberg nu gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter så berättar han om hur det gick till när han föll pladask för Anne-Charlotte.

– Det finns en person som du träffat på ett väldigt speciellt sätt. Du såg henne bland alla andra i publiken. Vad var det du såg?, frågar Malou von Sivers.

Tommy Körberg berättar om första mötet med sin hustru Anne-Charlotte. Bildkälla: TV4

– Jag såg ett leende och ett par väldigt livsbejakande ögon. Det var en fyllskalle som ställde sig i vägen och jag sa "kan du inte flytta på dig" för han stod i vägen för många. Men framförallt framför den här kvinnan som jag ville titta på. För när hon såg på mig så kände jag, "jag syns också", jag hörs inte bara. Då sa jag "Om du inte flyttar på dig så spelar jag inte en ton mer". Då kom det fyra andra människor och slängde ut den här personen. Så hade jag fri syn. Sen fortsatte jag konserten, minns Tommy Körberg och berättar att han och Ann-Charlotte sedan pratade lite efter konserten.

Tommy Körberg och Anne-Charlotte har varit gifta sedan 2007. Bildkälla: Stella Pictures
Tommy Körberg hos Malou von Sivers. Bildkälla: TV4

Malou undrar om han var blyg inför Anne-Charlotte, vilket han var. Körberg förklarar att hon först var lite avvisande, och imiterar hur han tror att Anne-Charlotte resonerade då.

– "Han är så känd", tror jag. "Sånt där ska vi akta oss för". Nej, klipp bort det här, hon får förklara själv, säger Tommy Körberg i programmet – och vänder sig mot kamerateamet.

Och förklara själv fick hon – för Malou hade nämligen bjudit in Ann-Charlotte till programmet. Där berättar hon med egna ord om hur det var att börja träffa Tommy, som hon först hade haft som en idol.

Anne-Charlotte var även hon inbjuden till Malou von Sivers för att berätta om Tommy och deras liv ihop. Bildkälla: TV4

– Jag hade ju honom som idol. Vi tittade på varandra. Jag kände inget så, det var ju en känd person liksom. Jag blev ju glad att han såg mig naturligtvis. Han log tillbaka. Sen när vi började träffas mer så hade jag svårt att säga Tommy, berättar Anne-Charlotte.

Anne-Charlotte hade först svårt att säga Tommy Körberg. Istället blev det "älskling". Bildkälla: TV4

Detta då han i hennes ögon var artisten "Tommy Körberg", och hon ville att det hela skulle kännas naturligt.

– Så då sa jag älskling hela tiden, berättar Anne-Charlotte för Malou von Sivers.

Malou möter sänds på TV4 tisdagar klockan 21.00

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!