Bill Skarsgård spelar en dövstum hämnare i filmen 'Boy kills world'. Pressbild.
Bill Skarsgård spelar en dövstum hämnare i filmen 'Boy kills world'. Pressbild. - Foto: Graham Bartholomew/Noble Entertainment

Veckans film och serier – Skarsgård som hämnare

Bill Skarsgård som dövstum hämnare, nya konflikter på apornas planet och ett terrordrama i Stockholm med Erik Johansson. Här är veckans filmer och serier.


FILM (premiär: 3/5).

" Boy kills world ".

En väldigt muskulös Bill Skarsgård spelar huvudrollen som den dövstumme hämnaren Boy i den här mycket våldsamma och rejält blodstänkta actionthrillern som utspelas i en postapokalyptisk värld. Regissören Moritz Mohr är väldigt inspirerad av serietidningsvåld och säger att han kastade in så många galna idéer som möjligt i handlingen. Famke Janssen spelar den onda matriarken som är Boys svurna fiende.

Freya Allan spelar en av människorna i "Kingdom of the planet of the apes". Pressbild.

" Kingdom of the planet of the apes " (8/5).

Den fjärde filmen sedan hela konceptet med en apcentrerad värld återlanserades 2011 utspelas 300 år efter den förra filmen. Medan människan regredierat till ett primitivt tillstånd är det aporna som styr. Fast när hövdingen Proximus Caesar utnyttjar gammal mänsklig teknik för att förslava andra apor ställs allt på sin spets.

" Let it be " (8/5, Disney+).

En obskyr dokumentärfilm om Beatles sista dagar från 1970 har restaurerats och får nypremiär efter nästan 55 år.

" Unfrosted " (Netflix).

Frukostälskaren Jerry Seinfeld regisserar och spelar huvudrollen i en absurd komedi om skapandet av det typiskt amerikanska morgonmålet "pop-tarts". Med Hugh Grant i oväntad biroll.

TV/STRÖMNING

Erik Johansson, Hanna Alström och Klara Almström i "Sthlm blackout" på Prime Video. Pressbild.

" Sthlm blackout " (3/5, Prime Video).

Thrillerserien inleds med ett dödligt attentat och tv-producenten Arthur (Erik Johansson, känd från "Bonusfamiljen") hamnar mitt i dramatiken när en av hans kollegor som är något på spåren mördas. Med hjälp av sin true crime-älskande Tinderdejt Mille (Hanna Alström) börjar Arthur nysta i historien och de blir snart jagade av både polisen (Adam Pålsson) och andra, mer mystiska figurer. Missa inte Danny Sacuedo i rollen som Arthurs padelälskande svåger.

Joel Edgerton och Jennifer Connelly i "Dark matter". Pressbild.

" Dark matter " (8/5, AppleTv+).

Science fiction-serie där universitetsläraren Jason (Joel Edgerton) blir kidnappad till en parallell värld som utspelas efter ett ödesdigert val han gjorde 15 år tidigare och det mesta är annorlunda. Desperat försöker Jason komma tillbaka "hem". Jennifer Connelly spelar hans fru.

Övriga premiärer:

"Star wars: Tales of the empire" (4/5, Disney+).

På självaste Star wars-dagen ("May the fourth") kommer nästa animerade serie om den mörka sidan av Kraften.

"Bodkin" (9/5, Netflix).

Thrillerkomedi om ett gäng true crime-poddare som bestämmer sig för att försöka lösa ett kallt fall på den irländska landsbygden.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!