Bill Skarsgårds rollfigur Boy i actionfilmen 'Boy kills world' växer upp i vildmarken där en schaman tränar honom i asiatiska stridskonster. Pressbild.
Bill Skarsgårds rollfigur Boy i actionfilmen 'Boy kills world' växer upp i vildmarken där en schaman tränar honom i asiatiska stridskonster. Pressbild. - Foto: Roadside Attractions/Noble Entertainment

Bill Skarsgård i blodiga "Boy kills world"

Så här har vi aldrig sett Bill Skarsgård förut – som stum, karatekickande, snabbskjutande actionhjälte indränkt i blod. Det var det som var spännande, att hitta en skådespelare som inte var känd för att jobba i den här genren, säger "Boy kills world"-regissören Moritz Mohr.


Moritz Mohr

Ålder: 43 år.

Bor: Berlin.

Yrke: Regissör.

Tidigare filmer: "Akumi", "Ronin 2035".

Aktuell med: "Boy kills world" som har svensk biopremiär den 3 maj.

I "Boy kills world" spelar Bill Skarsgård en ung man som i en post-apokalyptisk diktatur har fått se sin mor och sin lillasyster bli mördade, medan han själv blev dövstum vid tillfället.

— Det är lätt att ta någon som är känd för att göra actionfilmer. Det är mer spännande för publiken med ett nytt ansikte i sammanhanget, säger regissören Moritz Mohr.

Bill Skarsgårds rollfigur Boy växer upp i vildmarken där en schaman tränar honom i asiatiska stridskonster. Vi hör hans tankar i en voice-over, där rösten låter som den i ett av hans favorit-tv-spel. Hans döda lillasyster dyker då och då upp i en vision. Och till sist anser Boy att tillfället är det rätta för att utkräva hämnd.

Naken överkropp

Den tyske regissören Moritz Mohr har tidigare gjort flera uppmärksammade kortfilmer. "Boy kills world" är hans långfilmsdebut.

— Bill gör många av actionscenerna själv. Det var en förutsättning. Jag ville att kameran skulle snurra runt hela tiden och vara med på ett sätt som gjorde att hans ansikte syntes. Han hade dessutom två stuntmän, men Bill är ju mycket lång och båda stuntmännen var kortare än vad han är.

Bill Skarsgård tillbringar en stor del av filmen med naken överkropp och är i princip lika vältränad som brodern Alexander Skarsgård var när denne gjorde "Legenden om Tarzan" (2016). Moritz Mohr skrattar.

— Ja, det är kanske någonting genetiskt, säger han och fortsätter:

— Bill tränade i fyra månader innan vi började filma.

"Oerhört begåvad"

Moritz Mohr berömmer Bill Skarsgård och menar att det var tack vare denne som skådespelare som Famke Janssen, Sharlto Copley och Michelle Dockery ville vara med i "Boy kills world".

När TT härom året talade med Michelle Dockery i samband med den senaste "Downton Abbey"-filmen sade hon följande om Bill Skarsgård:

— En fantastisk skådespelare, men han kommer ju från en oerhört begåvad familj. Jag tyckte han var fenomenal som Pennywise i "It". Och för mig var det en härlig omväxling – att få göra en actionfilm. Jag ser verkligen fram emot att få se den.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!