Alibabas intäkter högre än väntat - men vinsten minskar (uppdatering)

(mer detaljer)Kinesiska e-handelsjätten Alibabas intäkter steg mer än väntat i det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Vinsten sjönk dock och aktien tappar mer än 2 procent i förhandeln i USA.”Kvartalets resultat visar att våra strategier fungerar och att vi är på väg tillbaka till tillväxt.

Våra verksamheter inom Kina och internationell handel uppvisade en tvåsiffrig tillväxt i GMV jämfört med föregående år tack vare vårt fokus på kundupplevelsen. Vi är också glada över den accelererande tillväxten av kunder och cloud computing-intäkter relaterade till våra AI-produkter.

Vi kommer att fortsätta fokusera på våra strategiska prioriteringar och ta vara på framtida tillväxtmöjligheter", säger vd Eddie Wu.Intäkterna steg med 7 procent till 221,87 miljarder yuan (208,2). Det var högre än Bloombergs analytikerkonsensus om 219,79 miljarder yuan.Det justerade ebitda-resultatet sjönk 4 procent till 30,81 miljarder yuan (32,12).

Det var något över väntade 30,38 miljarder yuan enligt Bloomberg.Den justerade nettovinsten sjönk 11 procent till 24,42 miljarder yuan (27,38).Alibabas finanschef Toby Xu uppger att bolaget har sett tidiga resultat av ökade investeringar i strategiska affärsprioriteringar. Alibaba är även fast beslutna att fortsätta att återföra värde till aktieägarna och under senaste räkenskapsåret återköptes aktier för 12,5 miljarder dollar samt att en utdelning på 4 miljarder dollar godkänts.


/
/
/
/