Matthijs de Ligt, vänster, och hans Bayern München slogs ut i Champions League efter ett dramatisk semifinalmöte med Vinicius Juniors Real Madrid.
Matthijs de Ligt, vänster, och hans Bayern München slogs ut i Champions League efter ett dramatisk semifinalmöte med Vinicius Juniors Real Madrid. - Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Ilska mot offsideavblåsning i CL: "Skandal"

Matthjis de Ligt var förbannad efter 1–2-förlusten mot Real Madrid och Bayern Münchens Champions League-semifinaluttåg sedan ett mål dömts bort för offside. Det är lite av en skandal, säger mittbacken.


Det var stor dramatik när den andra semifinalen i herrarnas Champions League-fotboll mellan Real Madrid och Bayern München spelades på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid på onsdagskvällen.

Det tyska storlaget gjorde 1–0 genom Alphonso Davies i den 68:e matchminuten innan den spanska giganten vände på matchen genom två mål av inhopparen Joselu i 88:e respektive 91:a minuten. Bayern jagade sedan en kvittering för ta matchen till en förlängning. Den kom efter att Matthijs de Ligt tagit sig upp i offensivt straffområde och rakat in bollen med högern i 13:e tilläggsminuten.

Målet blåstes däremot av direkt sedan den assisterande domaren Tomasz Listkiewicz vinkat för offside på djupledslöpande de Ligt och Noussair Mazraoui. Huvuddomaren Szymon Marciniak hade blåst av spelet – och Real Madrid slutat spela – redan innan bollen gick i mål.

— Jag pratade med honom (Marciniak). Vi alla vet om reglerna. Om det inte är en klar offside ska du spela på. Jag tycker att det är lite av en skandal att han blåste, säger Matthjis de Ligt i en intervju efter matchen.

Enligt AP pratade de Ligt även med Listkiewicz efter matchen.

"Gjorde ett misstag"

— Linjedomaren sade till mig: "Förlåt, jag gjorde ett misstag", säger de Ligt enligt nyhetsbyrån.

Den nederländske mittbacken var kritisk till att spelet blåstes av direkt och att målet därmed inte granskades i efterhand med VAR. Vid Reals 2–1-mål tidigare under tilläggstiden tilläts spelet gå för att sedan videobedömas i efterhand.

"Madrid förtjänade det"

— Om du ser på Joselus andra mål är det också nästan offside. Då fortsatte spelet, de gjorde mål och det gick att se på video att det var mål. Men varför blev det inte så för oss? Det är för dåligt.

— Men det är alltid lätt att prata om domaren. Madrid vann och det förtjänade de till slut, säger Matthjis de Ligt.

Real gick vidare med totalt 4–3 i semifinalmötet efter 2–2 i München förra veckan. I Champions League-finalen på Wembley i London den 1 juni väntar Borussia Dortmund som slog ut Paris Saint-Germain med 2–0 totalt.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!