Real Madrids Vinicius Júnior blev målskytt i den första CL-semin mot Bayern München. Arkivbild.
Real Madrids Vinicius Júnior blev målskytt i den första CL-semin mot Bayern München. Arkivbild. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Real Madrid hoppas på magisk kväll: "Det är dags"

Real Madrid är på jakt efter sin femte La Liga- och Champions League-dubbel. Då hoppas man på en magisk kväll i semifinalreturen mot Bayern München. Det är säsongens viktigaste match, säger Realtränaren Carlo Ancelotti.


Fakta: Tio senaste Champions League-segrarna

2023: Manchester City

2022: Real Madrid

2021: Chelsea

2020: Bayern München

2019: Liverpool

2018: Real Madrid

2017: Real Madrid

2016: Real Madrid

2015: Barcelona

2014: Real Madrid

Ställningen är oavgjord, 2–2, efter den första Champions League-semifinalen förra veckan. Carlo Ancelotti sade efter den matchen att Real Madrid inte presterade på sin bästa nivå.

Sedan dess har klubben säkrat La Liga-titeln, efter 3–0-seger mot Cadiz medan Barcelona kollapsade mot Girona i lördags, men det sedvanliga titelfirandet tillsammans med fotbollsfansen lades på is.

I stället har Real Madrid haft fullt fokus på returen hemma mot Bayern München.

— Vi hade velat fira med alla supportrar, men de har förståelse. På onsdag har vi en mycket viktig utmaning – vi har säsongens viktigaste match på gång, säger Ancelotti, som fick medhåll av lagkaptenen Nacho Fernández.

— Vi är på väg att nå ytterligare en final, vi kommer att ge allt för att nå dit – därför kan vi inte fira för mycket, säger han.

Måste stoppa Kane

För att nå finalen på Wembley i London krävs det att Real Madrid hittar ett sätt att hejda Bayerns yttrar Leroy Sané och Jamal Musiala, som båda orsakade Realförsvaret rejäl huvudvärk i det första mötet.

Därutöver måste laget få stopp på Harry Kane, som gjort sin bästa säsong i karriären – totalt 44 mål på 44 matcher för Bayern.

Glädjande för Real är att högerbacken Dani Carvajal är tillbaka från avstängning och kan stärka upp försvaret.

"Dags för magisk kväll"

Skulle inte det räcka har Real Madrid alltid "magin" på Santiago Bernabéu-stadion att luta sig mot.

Klubben har en anmärkningsvärd rad comebacker på hemmaplan för att nå Champions League-finalen 2022 i färskt minne – bland annat vände man underläge till seger när laget tog emot Manchester City i semifinal – och spelarna pratar gärna om arenans mystik.

— Det är dags att ha en magisk kväll på Bernabéu, sade Vinicius Júnior efter 2–2-resultatet i den första semin.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!