Kif Örebro har tagit sin första poäng för säsongen efter att Clara Ekstrand räddat en Piteåstraff på tilläggstid. Arkivbild.
Kif Örebro har tagit sin första poäng för säsongen efter att Clara Ekstrand räddat en Piteåstraff på tilläggstid. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Förbannelsen bruten – Ekstrand stor hjälte

När Kif Örebro såg ut att kamma noll på nytt klev Clara Ekstrand fram. 23-åringen räddade Piteås straff på tilläggstid och såg till att fixa Örebros första poäng i damallsvenskan 2024. Det känns fantastiskt. Nu kommer det att lossna, säger Ekstrand.


Det såg ut att vila en förbannelse över Kif Örebro, när domaren pekade på straffpunkten på tilläggstid. I tre av de tidigare sex matcherna den här säsongen hade laget förlorat med 0–1 efter att motståndarna gjort mål efter att ordinarie matchtid passerats.

Men inte den här gången, bestämde Clara Ekstrand.

"Fel" straffskytt

Örebromålvakten chansade rätt, räddade straffen från Piteås Salina Henriksson och kunde ett par minuter senare äntligen fira en damallsvensk poäng.

— Ska jag vara helt ärlig så hade jag hoppats på att det var (Anam) Imo som skulle ta den för vi hade kollat lite på hennes straffar innan. Men jag tänkte att jag går till vänster, jag litade på magkänslan och i dag gick det hem, säger Clara Ekstrand till Viaplay.

0–0 kändes som en seger för hemmalaget. Eftersom Trelleborg samtidigt förlorade med 0–2 hemma mot Brommapojkarna innebar det också att Kif Örebro lämnar jumboplatsen.

— Det känns fantastiskt. Bara att ta första poängen. Nu kommer det att lossna, säger Clara Ekstrand till Viaplay.

Tung seger för Dif

För fjolårets tabellfyra Piteå, cupmästare tidigare under våren, fortsätter den tröga starten på säsongen. Det här var lagets tredje 0–0-match i år.

— Vi försöker gå för det i slutet och trycker upp allt vi kan. Och vi får en straff till slut. Och så missar jag den, säger Salina Henriksson till Viaplay.

— Vi har haft det ganska tungt att göra mål i de senaste matcherna. Det gäller bara att fortsätta nöta.

I söndagens sista match tog Djurgården en tung 2–0-seger borta mot Linköping, efter mål av Therese Åsland och Stinalisa Johansson. Djurgården är femma i tabellen medan Linköping, som gjorde upp om SM-guldet in i det sista i fjol, inte är bättre än elva, bara fyra poäng före jumbon Trelleborg.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!