Alex Norén under sista rundan i PGA-tourtävlingen i Texas.
Alex Norén under sista rundan i PGA-tourtävlingen i Texas. - Foto: LM Otero/AP/TT

Norén utmanade länge – slutade trea i Texas

Med birdie efter birdie tog sig Alex Norén närmare täten – men han kom aldrig i kapp. Den svenska golfstjärnan slutade ensam trea, men sju miljoner rikare, i PGA-tourtävlingen i Texas.


Alex Norén storspelade under den sista rundan på TPC Craig Ranch i de norra utkanterna av Dallas.

Men det räckte inte hela vägen och Norén, som tre gånger har slutat tvåa på PGA-touren, får fortsätta att vänta på sin första seger.

Norén låg femma när han inledde söndagens runda och gjorde sedan inte många misstag. Birdies på hål 3, 5, 6 och 9 såg till att segerchansen levde med nio hål kvar.

21 under par

Den 41-årige stockholmaren – bogeyfri hela dagen – spädde på med en ny birdie på hål 14. Och när han slog inspelet på 17:e till bara en knapp meter från pinnen, med en ny birdie som resultat, var Norén totalt 21 slag under par i tävlingen och ett slag från ledningen.

Men amerikanen Ben Kohles gjorde kort därefter också han birdie på 17:e och då var avståndet till täten åter två slag för Norén. När svensken sedan avslutade med att missa en birdieputt på dryga metern på 18:e var hoppet i praktiken ute.

Rundorna 64–68–66–65 (par 71) ger Norén en ensam tredjeplats och en prischeck på 655 500 dollar, motsvarande mer än sju miljoner kronor.

Det räcker också för att få spela nästa veckas penningstinna tävling på Quail Hollow i North Carolina. Dessutom kan Norén räkna med ett lyft från 69:e plats på världsrankningen, vilket ytterligare stärker hans möjligheter att ta den andra OS-platsen bakom Ludvig Åberg.

Kanadensare vann

Kohles klantade till det på sluthålet – banans enklaste – och gjorde en bogey där. Han slutade tvåa, ett slag före Norén.

I stället vann kanadensaren Taylor Pendrith på totalt 23 slag under par, efter att ha avslutat med en birdie. 32-årige Pendrith ledde inför slutrundan och tog nu sin första seger på PGA-touren.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!