Harry Kane och Jude Bellingham tillsammans i landslaget. Nu ställs de mot varandra när Bayern München och Real Madrid gör upp om en finalplats i Champions League. Arkivbild.
Harry Kane och Jude Bellingham tillsammans i landslaget. Nu ställs de mot varandra när Bayern München och Real Madrid gör upp om en finalplats i Champions League. Arkivbild. - Foto: Francisco Seco/AP/TT

Stjärnornas heta duell – bara en når Wembley

För första gången på fyra år saknas engelska klubbar när det drar ihop sig till semifinaler i Champions League. Engelskt i fokus är det ändå. Mötet mellan Bayern München mot Real Madrid handlar i mångt och mycket om duellen mellan Harry Kane och Jude Bellingham.


Fakta: Veckans Champions League-semifinaler

Tisdag 21.00: Bayern München-Real Madrid.

Onsdag 21.00: Dortmund-Paris SG.

Returerna spelas 7-8 maj.

Det har ett och annat gemensamt. Landslagskompisarna är i sommar frontfigurer i Englands strävan efter det EM-guld som så snöpligt missades i straffsparksläggningen i finalen mot Italien för tre år sedan.

Båda gjorde omedelbara avtryck när de förra året anslöt som profilerade värvningar till Bayern och Real.

Bellingham, 20, välkomnades omgående av den kräsna publiken på Santiago Bernabéu i Madrid. 21 mål och tio målpass på totalt 36 matcher är den offensive mittfältarens imponerande facit hittills.

Tar första titeln?

Kane lämnade Tottenham efter alla år, inte minst i hopp om att få vinna den titel av värde han saknar. Och vad hände? Bayern snuvades på Bundesligaguldet av Bayer Leverkusen och åkte ur cupen. Kvar finns Champions League.

I ett ovanligt svajigt Bayern har Kane varit en konstant som ständigt levererat. De totalt 42 mål han gjort överträffar allt han tidigare presterat under en och samma säsong.

Men bara en av dem får göra resan till London och finalen på Wembley den 1 juni.

Som givna startspelare i förbundskaptenen Gareth Southgates England känner de varandra väl efter 22 landskamper tillsammans. Med båda på planen har England bara förlorat fyra gånger.

När Kane missade straffen i VM-kvartsfinalen mot Frankrike i Qatar var Bellingham den förste att springa fram till Kane för att stötta honom.

Jude Bellingham har imponerat under debutsäsongen i Real Madrid. Arkivbild.

Ingen kontakt

Den dag Kane slutar i landslaget är stalltipset i kretsarna kring "Three Lions" att Bellingham tar över som lagkapten.

Inför tisdagskvällens första semifinal, på Allianz Arena i München, har duon valt att inte ha kontakt.

— Vi sköter det professionellt, men kommer nog att prata i samband med matchen, inför och efter, säger Kane enligt nyhetsbyrån AFP.

Han är, som så många andra, imponerad över Bellinghams utveckling den här säsongen.

— Som jag har sagt tidigare, han är en fantastisk spelare. Han har haft en strålande säsong, men som jag ser på det hoppas jag att han inte utmärker sig i de kommande två matcherna.

Beundras av Tuchel

Bayerns avgående tränare Thomas Tuchel är också en beundrare av unge Bellingham.

— Jude sticker ut. Hans utveckling visar vilken stark personlighet han har. Alla som spelar för Madrid spelar under press och med förväntningar på sig.

— Han hanterar det som om han aldrig har gjort något annat, säger Tuchel.

Real Madrid må vara favorit, men Harry Kane är övertygad om att han och Bayern växer med uppgiften.

— Jag är i god form och jag ska nog få in en och annan boll, säger han.

I den andra semifinalen möts Dortmund och Paris SG på onsdag. Returerna spelas i nästa vecka.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!