Landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans Flensburg vann klart den första kvartsfinalen i European League mot Sävehof. Arkivbild.
Landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans Flensburg vann klart den första kvartsfinalen i European League mot Sävehof. Arkivbild. - Foto: Martin Meissner/AP/TT

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.


Gottfridsson & Co kan så smått börja planera för Final 4-spel i European League.

Flensburg var inte oväntat ett nummer för stort, visade det omgående och redan i halvtid var ledningen uppe i åtta mål, 22–14.

— Vi drömmer om att skillnaden inte ska vara så stor men vi måste vara ärliga att en klubb som Flensburg, om de har en sådan här dag så ska det vara stor skillnad. Det är inte ett så skamligt resultat för oss, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren till Göteborgs-Posten.

För två veckor sedan slog Sävehof överraskande ut Hannover i åttondelsfinalen och bäddade för kvartsfinalspel mot ett ännu vassare tyskt motstånd.

När den mäktiga storklubben Flensburg-Handewitt kom på besök lockade det massorna. Det var lapp på luckan i Partille arena – 4 408 sålda biljetter betydde publikrekord.

Många åskådare gav Gottfridsson applåder.

— Det var en ny känsla som jag ska försöka vänja mig vid, säger landslagsstjärnan till SVT.

Intresset för matchen var oväntat stort.

— Vi hade nog kunnat nå 5 000–6 000 biljetter. Det trodde vi inte. Vi hade siktat på över 3 000, det hade vi förväntat oss. Men vi trodde inte att det skulle vara slutsålt på några dagar och att vi skulle få införa väntelistor, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson till Göteborgs-Posten.

Returen spelas i Flensburg på tisdag i nästa vecka.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!