Max Friberg jublar efter sitt mål.
Max Friberg jublar efter sitt mål. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

Skellefteå hade precis lyckats kvittera när Frölunda kom med en snabb replik och lagkaptenen Max Friberg sköt in 2–1 med tio minuter kvar att spela.

Det visade sig räcka till en ny seger och till en helt avgörande match om två dagar.

— Vi ska bli ytterligare något steg bättre till på torsdag, säger han.

Det var dessutom Fribergs 100:e mål för Frölunda.

— Det är kul, att man fått vara med så länge i en förening som jag gillar så mycket. Kul att man gjort någon nytta i målprotokollet också.

Skellefteå tog ett tidigt grepp om semifinalserien. Men Frölunda har jobbat sig tillbaka och har nu två raka vinster – trots ett haltande powerplay.

I sjätte semifinalen fick Göteborgslaget tidigt två raka överlägen – totalt sju minuter med en spelare mer på isen.

Först sedan Jonathan Johnson brottat ner Linus Nässén och sedan strax efteråt när brorsan Andreas Johnson knätacklade Nässén och drog på sig fem minuters utvisning samt matchstraff.

Frölunda lyckades dock inte få hål på Linus Söderström.

Pudas tillbaka

Först när Skellefteå fick inleda den andra perioden i underläge efter en sen utvisning fick Frölunda till slut utdelning. Plötsligt var David Edstrom fri framför målet och gjorde 1–0.

Det kunde dessutom lite senare ha blivit ännu värre för Skellefteå, som dock räddades av återvändande Jonathan Pudas.

Skellefteås lagkapten skadade sig i slutet av grundserien och har under slutspelet hunnit agera hejaklacksledare på ståplats i hemmaarenan.

Men till den sjätte semifinalen mot Frölunda var backstjärnan tillbaka på isen – över en månad efter sin senaste match.

Vem möter Rögle?

Det såg lite ovant ut i början, men när det gällde var profilen på rätt ställe – och räddade på mållinjen när Frölunda var nära 2–0 i mittperioden.

— Det kändes väl ganska som vanligt, sade Jonathan Pudas till TV4 Play.

Skellefteå kom ut bättre i sista perioden och knappt halvvägs in i den fick Jonathan Johnson också in kvitteringen till 1–1.

Men två minuter senare var Frölunda i ledning igen och i slutminuterna ökade Jere Innala på till 3–1 på ett friläge.

Matchen slutade med några griniga byten och ett rallarslagsmål när domaren redan hade blåst av.

Nu väntar en dramatisk avslutning i Skellefteå. Vinnaren där inleder finalen mot Rögle på hemmaplan redan på lördag.