H65 Höör och Cassandra Tollbring missar SM-semifinal. Skara HF vann den avgörande kvartsfinalen på bortaplan. Arkivbild.
H65 Höör och Cassandra Tollbring missar SM-semifinal. Skara HF vann den avgörande kvartsfinalen på bortaplan. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Klart: Här är kvartetten som spelar SM-semifinal

Det är semifinalklart i handbollens SM-slutspel på damsidan. Skara HF och Önnered säkrade på måndagskvällen sina biljetter och gör därmed Sävehof och Skuru sällskap.


Skara tog en stark bortaseger mot H65 Höör i den femte och avgörande kvartsfinalen. Västgötskorna ledde med två bollar i paus, men det blev spännande på slutet. Då klev Aldis Heimisdottir fram – vid ledning 17–16 till Skara svarade isländskan för fyra av bortalagets fem efterföljande mål och Höör var ett slaget lag. Till slut vann Skara med 25–20 och kvartsfinalen med 3–2 i matcher.

Önnered låg under borta mot Kristianstad med 14–17, men kunde vända till seger med 30–26. Linn Hansson var målbäst i Önnered med sju fullträffar. Önnered vann kvartsfinalserien med 3–1 i matcher.

I semifinalen ställs Önnered mot Skuru medan Skara får ta sig an Sävehof.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!