Englands Lauren Hemp och Alessia Russo firar kvitteringen till 1–1 i kvartsfinalen mot Colombia. - Foto: Rick Rycroft/AP/TT

England till VM-semifinal: "Håller drömmen vid liv"

Förra sommaren vann England fotbolls-EM på hemmaplan. Nu är landslaget klart för VM-semifinal i Australien och Nya Zeeland. Detta efter en 2–1-seger mot Colombia i kvartsfinal. Jag är väldigt glad, vi håller drömmen vid liv, säger matchhjälten Alessia Russo.

Efter straffdramatiken mot Nigeria i åttondelsfinal fick England även problem med att slå ut Colombia i kvartsfinal.

— Colombia är ett riktigt topplag. Jag tycker att de har visat det, och mer, i det här mästerskapet. Så det här var ett svårt test, säger den engelska Alessia Russo som gjorde segermålet i Viaplay.

Leicy Santos gav Colombia ledningen i den 44:e minuten. Mittfältaren fick på en drömträff från distans som seglade in vid bortre gaveln.

Colombias glädje blev dock kortvarig. På första halvlekens tilläggstid kvitterade Lauren Hemp efter en grov målvaktstavla.

Då klev Alessia Russo fram, fullbordade vändningen och blev stor matchhjälte för England.

Efter en dryg timmes spel avgjorde Alessia Russo matchen genom att springa sig fri och distinkt placera in 2–1. Vilket även blev slutresultatet.

Därmed är England, som är regerande Europamästare, klart för semifinal. Där väntar värdlandet Australien.

— Man vill alltid spela mot de bästa lagen, och de är så klart värdland. Jag tycker att Colombia hade många fantastiska supportrar på plats här i kväll, så vi fick ett litet smakprov, säger Alessia Russo.

Om det blir engelskt VM-guld eller inte vill hon dock inte prata desto mer om i nuläget.

— Man kan alltid drömma. Vi kommer att jobba hårt för det, säger Russo.