Snart är Black Friday här och många planerar att köpa teknik och hemelektronik på rea. Spana in vad experterna säger om smart teknik här.
Snart är Black Friday här och många planerar att köpa teknik och hemelektronik på rea. Spana in vad experterna säger om smart teknik här. - Foto: Unsplash

Teknik och hemelektronik: Så säger experten inför Black Friday

Snart är Black Friday och Black Week äntligen här. Många planerar att köpa teknik och hemelektronik på rean. Smart teknik ökar kraftigt – är du en av de som ska fynda teknik på Black Friday? Spana in expertens tips här!


Smart teknik och smart hemelektronik, så kallad Internet of Things (IoT-enheter), växer kraftigt i popularitet i Sverige. Det kan vara allt från larm, dörrklockor, lampor och hembelysning, smart TV, en röststyrd högtalare och den omåttligt populära Google Home. Ska du fynda smart teknik på Black Friday och Black Week? Då ska du läsa expertens tips här nedan!

Psst! Ska du shoppa under Black Week? Här är alla butiker som vi vet har rea

Planerar du att shoppa smart teknik eller har du IoT-enheter hemma?

Om du ska fynda smart teknik (IoT-enheter) på rea under Black Friday den 29 november 2019 så finns det några saker som är viktigt att tänka på. Det är inte alltid det billigaste alternativet som är bäst när det handlar om säkerheten i ditt hem. Vi har pratat med Joel Rangsmo, IT-säkerhetsexpert på Sentor som delar med sig av sina bästa tips inför shoppinghögtiden Black Friday och Black Week.

För dig som redan har smart teknik i hemmet finns några smarta tips att läsa noggrant. Läs expertens 3 tips på hur du undviker att din smarta teknik (IoT-enheter) blir hackad.

3 tips på hur du undviker att bli hackad

1. Byt standardlösenordet på alla samtliga IoT-enheter du har i hemmet. Välj starka lösenord som bara du känner till och som du inte använder som lösenord i andra sammanhang.

2. Sätt upp ett separat nätverk för dina IoT-enheter. Då undviker du att annan elektronik som är ansluten till ditt hemnätverk, så som din bärbara dator, skadas eller hackas via dina IoT-enheter. 

3. Håll dina IoT-enheter uppdaterade. Leverantörens nya uppdateringar innehåller ofta lösningar på säkerhtesbuggar och kända sårbarheter. Sådana kända sårbarheter kan vara en väg in för en angripare. 

5 smarta teknikprylar till inköpslistan

1. Marshall Bluetooth-högtalare med Google Assistant, NetOnNet – köp här.

2. Smart TV 55" från Samsung, CDON – köp här. 

3. Smart hembelysning från Philips, NetOnNet – köp här.

4. Google Home Mini och Google Nest Hub, NetOnNet – köp här.

5. Smart dörrklocka med kamera, CDON – köp här.


Psst! Ska du shoppa smart teknik på Black Friday? Här hittar du den bästa rean!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!