10 grymma tips – för att pimpa balkongen i sommar

Antingen så kan balkongen vara en tråkig betongklump – eller en inspirerande plats för alla mysiga sommarkvällar. Här är våra tips.


Vad vore sommaren utan balkonghäng? Och såklart vill vi göra balkongen så mysig som det bara går. Du kommer långt med lite fräscha möbler, mysiga filtar och stämningsfull belysning.

1. En mysig sittplats

En riktig klassiker när det kommer till balkongmöbler. Sjukt mysigt, men också bekvämt om du har turen att ha en balkong med värmande sol. Börja med en snygg soffa – som du hittar billigast här.

2. Ljusslingor

Det här är en detalj som bidrar med både ljus och myskänsla. Häng lamporna på balkongräcket, på väggen eller egentligen vart som helst. Här hittar du slingan med glödlampor billigast.

Eller vad sägs om en slinga med söta bollar på? Fungerar bra att ha i en vas eller liknande, om man inte vill ha dem hängandes över något. Du hittar dem här – finns i flera olika färger. Det är en sådan enkel grej, men blir sjukt fint.

3. Trendig vilstol

Hillerstorp Ägget är den ultimata möbeln för mysigt balkonghäng. Tänk dig att sitta där och läsaen bok med en skön filt i famnen – hur bra låter inte det? 

4. FatBoy

Saccosäckar är underskattade. Och varför inte ha en eller flera på balkongen? Det är hur skönt som helst. FatBoy har en utomhusversion som kommer passa din balkong perfekt – som du hittar här. Finns i flera olika färger.

5. Hänggunga i bomull

Skippa de fula plaststolarna – skaffa en flätad gunga från märket Brafab istället. Du hittar den till billigast pris här.

6. Viktigt med växter 

Du behöver inte ha gröna fingrar för att ha växter på balkongen! Växter bidrar faktiskt till en helt annan feeling. Häng dem i taket, på väggen eller sätt dem på golvet.

Här är två snygga amplar att sätta krukorna i. En i flätade snören för 99 kronor, eller en i trendigt guld från Ellos för 149 kronor.

7. Vira in dig i en filt

Man kan aldrig få nog av filtar – och med tanke på att Sveriges väder gärna skiftar mellan ösregn och strålande sol kan en filt rädda dig när kylan kommer. Här är en från Gripsholm, som dessutom är på rea just nu med hela 20 procent.

8. Pimpa golvet med en tålig matta

En matta från Ellos Home som passar perfekt på balkongen – men också altanen eller uterummet. Kör på lite mönster för den bohemiska vibben. Klicka hem en för bara 199 kronor.

9. En söt bordsgrill

Om du har turen att få grilla på din balkong så ska du såklart göra det i världens kanske sötaste grill. Finns i flera olika färger här.

10. En sänghimmel till balkongen

Det kanske låter lite konstigt – men om du har möjlighet till det så kommer en sänghimmel på balkongen bli sjukt fint. För en tusenlapp får du en drömmig sänghimmel från Ellos

Ska du styra fest i sommar? Missa då inte 20 prylar du behöver för att styra den perfekta sommarfesten!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!