Google maps, Gävle
Google maps, Gävle

Helgprognos för Gävle vecka 40

Helgen i Gävle inleds med blåst och regn på fredagen, men förbättras sedan under lördagen och söndagen med mindre regn och solsken. Temperaturen ligger runt 8-9 grader, vilket gör det lämpligt att klä sig varmt och regntåligt under fredagen, medan en varm tröja kan vara skönt att ha på sig under lördagen. Söndagen ser ut att bli en riktigt fin dag med sol och ingen nederbörd, vilket gör det till en perfekt dag för en promenad eller att njuta av höstens vackra färger.


Fredag 6/10
Regn: 20.8 mm
Vind: 4 m/s
Lördag 7/10
Regn: 1.6 mm
Vind: 8.9 m/s
Söndag 8/10
Regn: 0 mm
Vind: 4.8 m/s

Fredag 6/10 bjuder på en blåsig och regnig start på helgen i Gävle. Vinden kommer att ligga på 4 m/s och det förväntas falla hela 20.8 mm regn under dagen. Dessutom kan vi förvänta oss kraftigt regn, vilket kan göra det extra blött och blåsigt. Temperaturen kommer att ligga på 8 grader, så det kan vara en bra idé att ta på sig något varmt och regntåligt om man ska ut.

Lördag 7/10 ser ut att bli en betydligt bättre dag vädermässigt i Gävle. Vinden kommer att öka till 8.9 m/s, vilket kan kännas ganska blåsigt, men det förväntas bara falla 1.6 mm regn under dagen. Dessutom kommer solen att titta fram, vilket kan ge en härlig kontrast till gårdagens regniga väder. Temperaturen kommer att ligga på 8 grader, så det kan vara skönt att njuta av solen med en varm tröja på.

Söndag 8/10 ser ut att bli en riktigt fin avslutning på helgen i Gävle. Vinden kommer att ligga på 4.8 m/s, vilket kan kännas lite blåsigt, men det förväntas inget regn under dagen. Istället kommer solen att lysa starkt och temperaturen kommer att stiga till 9 grader. Det kan vara en perfekt dag för en promenad eller att njuta av höstens vackra färger. Se till att ta vara på den soliga söndagen innan veckan tar vid!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!