Döttrarna letade efter sin mamma i flera år.
Döttrarna letade efter sin mamma i flera år. - Foto: Facebook/Faksimil ABC News

Döttrarna fick träffa sin mamma efter 40 år – tack vare bilden på Facebook

Döttrarna publicerade en bild på Facebook. Då hörde mammans nya man av sig.


När 18-åriga John Thompson gick med i flygvapnet under Vietnamkriget blev han stationerad i Sydostasien. Han träffade Lani under en ledighet när han var i Thailand.

Paret gifte sig och fick döttrarna Starla och Jeannie. Men när de skilde sig flyttade Lani tillbaka till Thailand och Thompson fick ensam vårdnad om de två döttrarna.

– Vi frågade pappa ofta vad som hände med mamma. Han sade bara att hon inte kunde prata engelska, men att eftersom vi var amerikaner och han var militär, så kunde han ta hand om oss och se till att vi fick ett bättre liv, säger Starla, 43, till Daily Mail.

Döttrarna letade efter sin mamma men lyckades inte hitta henne. Men när de lade upp en bild på när de var små i december förra året så hörde någon av sig.

Bildkälla: Facebook

Nämligen mammans nya man Mark Szarmach.

Han berättade att mamman borde i Pueblo i USA. Han kände igen bilden på systrarna eftersom Lani själv hade haft en liknande i sin plånbok under alla år.

På nyårsafton pratade Lani och döttrarna via en videochatt och dagen därpå flög Mark och Lani till Kansas City, rapporterar ABC News.

På flygplatsen stod döttrarna med en skylt med texten "Hi mom". Mamman höll i en bild på döttrarna. Och på så sätt fick mamman återförenas med sina döttrar efter 40 år ifrån varandra.

Här är ABC News video på när de återförenas på flygplatsen: