Ernie, 93, har sprungit tvärs över hela USA – hyllas över hela världen

​Känner du dig som en hjälte när du har kläckt ett 10-kilometers ägg i Pokémon Go utan att fuska genom att åka bil i snigelfart? Tänk om.


Den hemlösa amerikanen och krigsveteranen Ernie Andrus har lyckats med bedriften att sprinta tvärs över hela USA, kust till kust, som en livs levande Forrest Gump.

Han har dessutom uppnått den högaktningsvärda åldern 93 år.

Det var i lördags morse som Ernie tog sina allra sista steg på den 3 000 miles långa löprundan, som tog honom två år och tio månader att genomföra. När han doppade tårna i Atlantens vatten och därmed gick i slutmål, bröt en samlad skara på tusentals åskådare ut i jubel.

Anledningen till att krigsveteranen från andra världskriget gav sig ut på loppet från första början, var för att samla in pengar till firandet av 75-årsdagen för D-Day 2019.

Hans mål var att se till att få ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna återföra det gamla krigsfartyget LST-325 från Evansville i Louisiana till Normandie i Frankrike.


– Det känns fantastiskt! Jag är så glad att jag klarade det och kom i mål. Men jag önskar att det inte var över, sa Ernest Andrus efter målgången till The Brunswick News, helt utan antydan till andfåddhet.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om Li, som hade varit ute och promenerat i 10 år och gjort av med runt 1 000 par skor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du sprungit längre än en mil någon gång?
Tack för din röst!