För snart tre veckor sedan sa Emilie Meng från Danmark hej då till sina vänner efter en utekväll. Sedan dess är hon försvunnen.
1 av 4
För snart tre veckor sedan sa Emilie Meng från Danmark hej då till sina vänner efter en utekväll. Sedan dess är hon försvunnen. - Foto: Privat / Pixabay
Den senaste ledtråden i sökandet efter 17-åringen är en person polisen fått in flera tips om.
2 av 4
Den senaste ledtråden i sökandet efter 17-åringen är en person polisen fått in flera tips om. - Foto: Privat
Personen, som enligt den danska tidningen BT ska vara en man, brukar samla på pantflaskor under tidiga morgnar i Korsør.
3 av 4
Personen, som enligt den danska tidningen BT ska vara en man, brukar samla på pantflaskor under tidiga morgnar i Korsør. - Foto: Pixabay
Mannen är intressant då han kan ha sett eller hört något under natten som Emilie försvann.
4 av 4
Mannen är intressant då han kan ha sett eller hört något under natten som Emilie försvann. - Foto: Privat

Polisen förbryllad över pantsamlare – vad vet han om försvunna Emilie, 17?

​Sökandet efter försvunna Emilie, 17, fortsätter. Nu vill polisen ha kontakt med en pantsamlare som de har fått in flera tips om.


Det har snart gått tre veckor sedan Emilie Meng från staden Korsør på västra Själland i Danmark sa hej då till två vänner efter en utekväll – och sedan försvann spårlöst.

Den senaste ledtråden i sökandet efter 17-åringen är en person polisen fått in flera tips om. Personen, som enligt den danska tidningen BT ska vara en man, brukar samla på pantflaskor under tidiga morgnar i Korsør.

Mannen är intressant då han kan ha sett eller hört något under natten som Emilie försvann.

17-åriga Emilie är försvunnen. Bildkälla: Privat

Men när polisen under torsdagen efterlyste pantsamlaren trodde de att det gällde en specifik person. Det har dock visat sig att det finns flera personer som samlar på pantflaskor i Korsør.

– Vi har inte fått kontakt ännu eftersom tipsen om pantsamlarna fortsatte att komma in i går natt. Vi räknar med att kontakta pantsamlarna som vi fått tips om i dag, säger Marianne Roed, förundersökningsledare på Sydsjællands och Lolland-Falsters polis, till BT.

Bildkälla: Privat

Sökandet efter försvunna Emilie fortsätter alltjämt. Hittills har allt från frivilliga personer och hundar till drönare och polis sökt efter henne, men utan framgång.

Totalt har det kommit in tusentals tips från människor som säger sig ha sett 17-åringen, bland annat från ett äldre par på Jylland som sagt sig ha sett Emilie vid deras hem i staden Skelund.

Många människor har velat hjälpa till att leta efter Emilie. Bildkälla: Facebook

Att tipsen är många kan dock förklaras dels av uppståndelsen om 17-åringens försvinnande i medierna, och dels att Emilies familj utlovat en stor summa pengar till den som kan leda polisen på rätt spår.

Vet du något om Emilies försvinnande? Hör av dig till polisen på 114 14.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!