En fyraårig pojke, som är son till en kvinna som hållits fången i fyra år, har varit försvunnen i nästan två år. Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 4
En fyraårig pojke, som är son till en kvinna som hållits fången i fyra år, har varit försvunnen i nästan två år. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har han hittats vid liv.
2 av 4
Nu har han hittats vid liv. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Polisen misstänker att han också har hållits i fångenskap, denna gång av en 41-årig man och en 29-årig kvinna. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 4
Polisen misstänker att han också har hållits i fångenskap, denna gång av en 41-årig man och en 29-årig kvinna. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Den 41-årige mannen och den en 29-åriga kvinnan är nu båda häktade i Birkalands tingsrätt för grovt frihetsberövande av barn. Bilden är från ett annat tillfälle.
4 av 4
Den 41-årige mannen och den en 29-åriga kvinnan är nu båda häktade i Birkalands tingsrätt för grovt frihetsberövande av barn. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Fyraårig pojke försvann mystiskt för två år sen – nu har han hittats vid liv

Pojken är son till en kvinna som kidnappats och hållits fången i flera år. Efter att ha varit försvunnen i nästan två år har pojken nu hittats vid liv.


Den här historien börjar redan 2010 i Finland då en kvinna, offret, träffade en 23-årig kvinna via nätet. 23-åringen presenterade kvinnan för sin 45-årige pappa, men ljög och sa i stället att pappan var hennes kusin.

Kvinnan lockades med av pappan och dottern, något som skulle bli starten på en fyra år lång och obehaglig fångenskap i olika lägenheter runt om i Finland. Under den tiden födde kvinna också fyra barn där 45-åringen var pappan.

I maj dömdes 45-åringen i hovrätten i Åbo till fem år och åtta månaders fängelse för bland annat grov människohandel och bortförande av barn. Även den 23-åriga dottern dömdes till fängelse i fyra år.

Nu har även ett av barnen till den kidnappade kvinnan och den 45-årige pappan, en fyra årig pojke, hittats vid liv, skriver den en svenskspråkiga finländska dagstidningen Hufvudstadsbladet.

Enligt polisen har pojken varit försvunnen sen slutet av 2014 och man misstänker att han också har hållits i fångenskap, denna gång av en 41-årig man och en 29-årig kvinna.

De båda är nu häktade i Birkalands tingsrätt för grovt frihetsberövande av barn. Den 29-åriga kvinnan ska enligt polisen även känna den redan dömde 45-årige pappan väl.

Pojken misstänks ha hållits fången i en hyresstuga i Tammerfors i södra Finland. För att inte väcka uppmärksamhet hade de även klätt ut pojken till en flicka.

– Tydligen var orsaken att undvika att åka fast, säger kriminalkommissarie Pasi Nieminen, som leder utredningen, till tidningen.

Utredningen pågår fortfarande medan pojken nu befinner sig hos barnskyddsmyndigheterna, skriver HBL.

Enligt Wasabladet ska ingen av barnen vara försvunna längre.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.