South Dakotas guvernör Kristi Noem, som är ett av de namn som återkommande nämns i spekulationerna kring Donald Trumps vicepresidentkandidat. Bild från ett kampanjmöte i Ohio i mars.
South Dakotas guvernör Kristi Noem, som är ett av de namn som återkommande nämns i spekulationerna kring Donald Trumps vicepresidentkandidat. Bild från ett kampanjmöte i Ohio i mars. - Foto: Jeff Dean/AP/TT

Trumps möjliga vicepresident sköt ihjäl hundvalp

Kristi Noem, guvernör i den amerikanska delstaten South Dakota och en tänkbar vicepresidentkandidat för Donald Trump, är i blåsväder.


I en kommande bok berättar Noem hur hon under en och samma dag dödade en "oträningsbar" hund och en ostyrig get, rapporterar The Guardian.

Noem skriver bland annat att hon "hatade den där hunden". Den 14 månader gamla valpen Cricket, av rasen strävhårig vorsteh, var "mer än värdelös" som jakthund, enligt Noem. Därför tog hon valpen till ett grustag och sköt ihjäl den.

Samma dag sköt hon ihjäl en okastrerad get, enligt memoarerna.

Uppgifterna har väckt kritik både bland republikaner och demokrater. Sarah Matthews, tidigare biträdande pressekreterare i Donald Trumps Vita hus som sedermera vänt expresidenten ryggen, är en av många som reagerat starkt på Noems uppenbara skjutglädje.

"Jag förstår inte varför någon skulle skryta om det här om de inte är sjuka i huvudet", skriver Matthews på X.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!