Ukrainska Charkiv på lördagen efter ryska attacker, som bland annat träffade ett psykiatriskt sjukhus.
Ukrainska Charkiv på lördagen efter ryska attacker, som bland annat träffade ett psykiatriskt sjukhus. - Foto: Yakiv Liashenko/AP/TT

Ryska raffinaderier träffade i ukrainsk attack

Två ryska oljeraffinaderier och en flygbas har träffats i ukrainska attacker, enligt en ukrainsk källa. Samtidigt har flera personer skadats efter ryska attacker mot Ukrainas energiförsörjning.


Oljeraffinaderierna och flygbasen ska ha träffats i en "storskalig attack" under natten, uppger en ukrainsk försvarskälla till AFP. Enligt uppgifterna är det anläggningar i regionen Krasnodar i södra Ryssland som träffats.

Ryssland säger sig ha skjutit ned närmare 70 ukrainska drönare mellan fredagen och lördagen. Det finns inga rapporter om personskador. Den absoluta merparten av drönarna sköts ned över Krasnodar, enligt försvarsdepartementet i Moskva. Två uppges ha skjutits ned över ryskockuperade Krim i Ukraina.

Parallellt har Ryssland riktat attacker mot ukrainsk energiförsörjning i regionerna Dnipropetrovsk, Lviv och Ivano-Frankivsk. Minst två personer ska ha skadats i angreppen, som av Kiev beskrivs som "massiva". 21 av 34 av inkommande missiler uppges ha skjutits ned.

Fyra värmekraftverk har skadats i attacken, enligt ukrainska uppgifter.

Attackerna mot det ukrainska elnätet har från ryskt håll intensifierats den senaste tiden. För närvarande råder speciella riktlinjer om att inte använda för mycket el under kvällstid i Ukraina.

I Charkiv i nordöstra Ukraina har en rysk robot under natten träffat ett sjukhus för psykiatrisk vård, rapporterar nyhetsbyrån Ansa.

Minst en person, en kvinna i 50-årsåldern, har enligt regionens guvernör Oleh Sinegubov skadats.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!