Dåvarande president Donald Trump och dåvarande utmanaren, demokraten Joe Biden, i en debatt i Belmont University, oktober 2020. Arkivbild.
Dåvarande president Donald Trump och dåvarande utmanaren, demokraten Joe Biden, i en debatt i Belmont University, oktober 2020. Arkivbild. - Foto: Jim Bourg/Pool via AP/TT

Trump till debattredo Biden: Valduell i domstol

USA:s president Joe Biden säger sig vara beredd att debattera med Republikanernas troliga presidentkandidat Donald Trump. Bidens utspel gjordes i en intervju med den kontroversielle radioprogramledaren Howard Stern.


— Jag ställer gärna upp att debattera med honom. Det gör jag, någonstans, jag vet inte när, sade Biden.

Demokraternas valorganisation har länge svarat undvikande om Biden är beredd att ställa upp på en valduell med den förre presidenten Donald Trump. Valdebatterna är tradition i USA, men de senaste mötena mellan Biden och Trump under valrörelsen 2020 höll på att sluta i kaos sedan de två talade i mun på varandra och okvädningsord utväxlades.

Donald Trump svarade omedelbart på Bidens inbjudan på fredagen:

"Var som helst, när som helst", skrev Trump på sociala medier, som vanligt med versaler. Sedan föreslog Trump en plats för debatten, samtidigt som han klagade över de många rättsprocesser som pågår mot honom.

"Vi kan hålla debatten i domstolsbyggnaden i kväll – på nationell tv, jag väntar här", skrev Trump med hänvisning till den pågående rättegången mot honom i New York.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!