En del av en vägg har rasat i den brandhärjade byggnaden Børsen i Köpenhamn. Bilden togs under fredagen.
En del av en vägg har rasat i den brandhärjade byggnaden Børsen i Köpenhamn. Bilden togs under fredagen. - Foto: Martin Sylvest/Scanpix Denmark/TT

En del av Børsens vägg har rasat

En bit av en vägg i byggnaden Børsen i Köpenhamn har rasat, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff. Det var väntat, säger han.


Under natten till lördagen har en del av byggnadsställningarna runt den utbrända byggnaden tagits bort, vilket gör att det kommer att gå att plocka bort några av de ornament som har kännetecknat Børsens fasad.

— Arbetet fortskrider enligt plan, men som vi också sett de senaste dagarna kan det hända mycket oförutsett och det är vi så klart redo för, säger Vedsted Andersen.

Han kan inte garantera att de väggar som står kvar inte kommer att rasa. Fasaden i den utbrända delen av byggnaden har skadats sedan byggnadsställningar och en del av ytterväggen rasade i torsdags.

Branden i 1600-talsbyggnaden startade i tisdags i samband med ett renoveringsarbete. Viktiga konst- och kulturvärlden har gått upp i rök.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!