Räder har genomförts i huvudstaden Warszawa och den sydliga staden Tychy. Arkivbild från centrala Warszawa, utan koppling till händelsen.
Räder har genomförts i huvudstaden Warszawa och den sydliga staden Tychy. Arkivbild från centrala Warszawa, utan koppling till händelsen. - Foto: Wojtek Radwanski/TT

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.


Insatsen kopplas till anklagelser som tidigare i år riktats mot en polsk medborgare som är misstänkt för att ha spionerat för Ryssland.

"Säkerhetspolisen ABW leder insatser som en del av en utredning om spionaktiviteter för Ryssland riktade mot EU-länder och institutioner", meddelar säkerhetspolisens talesperson Jacek Dobrzynski på sociala medier.

Han tillägger i ett uttalande att ABW har genomfört räder i huvudstaden Warszawa och den sydliga staden Tychy och hållit förhör kopplat till fallet.

Enligt Dobrzynski är spionnätverkets "mål att implementera Kremls utrikespolitik, inklusive att försvaga Polens position på världsscenen, misskreditera Ukraina såväl som bilden av EU-organ".

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!