En ortodox präst höll en minnesstund utanför konserthallen i utkanten av Moskva, där terrordådet ägde rum i fredags. Arkivbild.
En ortodox präst höll en minnesstund utanför konserthallen i utkanten av Moskva, där terrordådet ägde rum i fredags. Arkivbild. - Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.


Terrorgruppen IS Afghanistanbaserade gren IS Khorasan har tagit på sig dådet – men från Kreml riktas anklagelserna fortsatt mot Ukraina.

Nu hävdar den kommitté som fått i uppdrag att utreda dådet att förövarna tagit emot "betydande summor pengar och kryptovaluta" från Ukraina, som sägs ha använts för att förbereda brottet, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Tass.

En person som misstänks för att ha deltagit i finansieringen av terrorattacken har identifierats av kommittén, som kräver att han grips.

— Nonsenspropaganda, säger John Kirby, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd om anklagelserna, enligt AFP.

Sedan terrordådet har fyra huvudmisstänkta gripits, tillsammans med flera personer som misstänks för kopplingar till dådet.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!