Matildas ex förändrades totalt när hon blev gravid.
1 av 9
Matildas ex förändrades totalt när hon blev gravid. - Foto: Privat
Hon misshandlades svårt flera gånger under graviditeten.
2 av 9
Hon misshandlades svårt flera gånger under graviditeten. - Foto: Privat
När hon lämnade honom började han förfölja och terrorisera henne.
3 av 9
När hon lämnade honom började han förfölja och terrorisera henne. - Foto: Privat
Han slängde ägg på hennes hus och förstörde barnvagnar, dörrar, bilar och tog hennes post.
4 av 9
Han slängde ägg på hennes hus och förstörde barnvagnar, dörrar, bilar och tog hennes post. - Foto: Privat
Matilda anmälde men inget hände.
5 av 9
Matilda anmälde men inget hände. - Foto: Privat
Så hon blev tvungen att flytta till norra Sverige med sina två barn och sin nya pojkvän för att undkomma exet.
6 av 9
Så hon blev tvungen att flytta till norra Sverige med sina två barn och sin nya pojkvän för att undkomma exet. - Foto: Privat
När hon sedan var tillbaka i hemstaden för ett besök började hon förföljas igen.
7 av 9
När hon sedan var tillbaka i hemstaden för ett besök började hon förföljas igen. - Foto: Privat
Nästa gång hon kom hem till lägenheten var allt förstört.
8 av 9
Nästa gång hon kom hem till lägenheten var allt förstört. - Foto: Privat
Det luktade sopor och urin. Alla saker låg i sopsäckar blandade med innehåll från kyl och frys. Det som inte var förstört hade han kissat på.
9 av 9
Det luktade sopor och urin. Alla saker låg i sopsäckar blandade med innehåll från kyl och frys. Det som inte var förstört hade han kissat på. - Foto: Privat

21-åriga Matildas ex förstörde hela hennes lägenhet: "Jag har inget kvar"

Matilda träffade sitt ex för ett år sedan, men när hon blev gravid så förändrades allt.


För ett år sedan träffade Matilda, 21, den perfekta killen. Men det visade sig snart att hon hamnat i en verklig mardröm.

– Jag trodde aldrig att jag så ung skulle sitta och inte ha något kvar i världen. Han har tagit allt. Mina vänner, min familj, mitt hem. Det enda jag har kvar är barnen, säger Matilda till Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Graviditet och misshandel

Allt började med att Matilda träffade en snygg, snäll och omtänksam kille. De dejtade ett tag innan Matilda blev gravid. Då förändrades killens beteende totalt.

Det började med att hans humör blev svängigt, sedan kom det första slaget. Han ska ha misshandlat Matilda flera gånger i veckan. En gång så illa att hennes förlossning sattes igång.

På sjukhuset fick de stoppa den för att barnet inte skulle födas för tidigt. En annan gång behövde de kontrollera att fostret över huvud taget överlevt.

– När man är mitt uppe i det så förstår man inte att man måste lämna. Jag tänkte hela tiden att allt skulle bli bättre så fort barnet kom, berättar Matilda.

Men i somras insåg Matilda att allt gått överstyr. Hon kastade ut pojkvännen och bytte lås. Hon trodde att allt var över, men det blev början på en ny mardröm.

Hon säger att det första han gjorde var att kasta en stor mängd ägg på husfasaden till hennes lägenhet. Sedan ska han ha förstört tre bilar i rad tills försäkringsbolaget slutade tro på henne.

Bildkälla: Privat

Vändningen

Hon berättar att han fortsatte förfölja och mordhota henne. Han ska även ha börjat söka sig till Matildas föräldrar och vänner. Hon anmälde honom med förhoppningar om ett besöksförbud men inget har hänt.

Till slut kände Matilda sig så rädd och panikslagen att hon och hennes nya pojkvän tog de två barnen och flydde till några vänner i norra Sverige.

När de några veckor senare var nere i hemstaden igen såg killen dem. Hon berättar att han började förfölja dem. Matilda ringde polisen för att få hjälp, men de hänvisade henne istället till socialtjänsten.

Socialen ville då ta in Matilda på ett gruppboende för utredning när de fick höra historien. Hon och barnen flyttade in och bor fortfarande på boendet.

Bildkälla: Privat

Sönderslagen lägenhet

När Matilda skulle hämta lite kläder i sin gamla lägenhet fick hon en chock. Redan när hon öppnade dörren möttes hon av en fruktansvärd lukt.

– Hela lägenheten luktade soptipp, blandat med urin. Det låg sopsäckar överallt och när jag öppnade dem såg jag barnens leksaker blandade med matrester och sopor. Jag blev helt förtvivlad, säger Matilda.

Allt i lägenheten var sönderslaget och det som inte var trasigt hade urin på sig. Men det värsta enligt Matilda är att det är hennes barn som blir mest lidande.

Familjen står nu utan hem, ägodelar, leksaker eller en trygg hemort. Matilda har nu beslutat sig för att flytta permanent till norra Sverige.

– Det finns inget kvar för mig här, han har tagit allt. Jag kan inte gå ut ensam, ta mina barn till lekplatsen eller sova ensam. När han förstörde lägenheten kände jag hur allt hopp försvann.

Bildkälla: Privat

Inte ensam

Matilda har senare fått veta att hon inte är den första som killen utsatt för våld och brott. Han ska även ha slagit sönder en annan persons hem på samma sätt som han gjorde mot Matilda.

Han är även dömd för sexuellt utnyttjande av barn år 2012, enligt två domar Nyheter24 tagit del av.

Pia Edoff på polisen bekräftar att en anmälan gjorts om stöld, skadegörelse och olaga hot.

– Den misstänkte har tagit sig in i lägenheten och orsakat skador samt tillgripit gods. Han har även hotat målsägande med att antingen ta sitt eget liv eller skjuta huvudet av målsäganden, säger hon till Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Nyheter24 har tidigare skrivit om Josefine som tog droger varje dag tills hon en dag i häktet fick ett besked som ändrade allt och Emma som tackade nej till en kille som raggade på Snapchat och hans reaktion är riktigt obehaglig.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i ett destruktivt förhållande?
Tack för din röst!