Linköpings tingsrätt
Linköpings tingsrätt - Foto: Johan Nilsson/TT

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.


Mannen, som även ska utvisas efter avtjänat straff, var också åtalad för våldtäkt men frikänns på den punkten.

Brotten har i huvudsak skett inne på hotellet, som stod avspärrat i flera dagar efter razzian. Vid tillslaget hittades narkotika till ett värde av drygt en miljon kronor.

Senare uppstod även misstankar om att en flicka hade blivit våldtagen på hotellet tidigare i september. Dagen efter den misstänkta våldtäkten ska även en man ha blivit inlåst på hotellet under natten. Han återfanns omkring en mil därifrån morgonen efter.

26-åringen har erkänt att han tvingade med sig mannen till hotellet i syfte att "straffa" honom. Där ska han bland annat ha hotat honom med en luftpistol.

Tillsammans med en annan man körde de iväg till ett område där offret bland annat "beordrades att gräva sin egen grav", enligt domen i Linköpings tingsrätt. Mannen, som även fick ta emot slag, lyckades sedan fly från platsen.

Den andra mannen som var inblandad i människorovet döms till fyra års fängelse.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!