Expresidenten Donald Trump hade en bra dag på Wall Street.
Expresidenten Donald Trump hade en bra dag på Wall Street. - Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

Trump vinnare på dyster New York-börs

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.


Däremot gick det för andra dagen i rad bra för Donald Trumps mediebolag Trump Media & Technology Group, som äger hans sociala medier-nätverk Truth Social.

Efter 15 procents aktielyft under onsdagen ökade Trump-aktien drygt 25 procent på torsdagen. Aktien är nu värd omkring 33 dollar. Trots uppgången är det långt ifrån högstanivån som nåddes i mars, knappt 80 dollar, och som följdes av ett ras.

Aktiekursen har stor betydelse för Trumps förmögenhet, då expresidenten äger ungefär 60 procent av bolaget. Torsdagens kurslyft innebär att Trump återigen är värd mer än fyra miljarder dollar.

Dow Jones industriindex ökade 0,1 procent och Nasdaqs kompositindex backade 0,5 procent.

En del av börsnedgången förklaras med ökad oro över amerikanska centralbanken Federal Reserves räntepolitik. John Williams, regionale Fed-chefen i New York, sade tidigare på torsdagen att man inte har bråttom med räntesänkningarna.

— Räntorna är på en bra nivå som gradvis för oss mot vårt mål, så jag känner verkligen ingen stress över att sänka styrräntan, sade Williams under ett evenemang.

TT