Den tidigare McDonald's anställda berättar vilken beställning som gästerna ska undvika.
Den tidigare McDonald's anställda berättar vilken beställning som gästerna ska undvika. - Foto: Mark Lennihan /TT Fredrik Sandberg/TT

Det ska du inte beställa på McDonalds: "Serveras gammal"

McDonald's är en favorit för många, men är allt på menyn verkligen färskt? Nyheter24 har pratat med en tidigare anställd på McDonald's, som avslöjar vad han aldrig skulle beställa på restaurangen.


Snart är det påsk, och det är många som planerar att ta en biltur till släktingarna. Under bilfärden kan det vara lockande med ett stopp på McDonald's, men det finns några beställningar som kanske borde undvikas. Nyheter24 har nämligen pratat med en tidigare anställd på hamburgerkedjan, som avslöjar vad han aldrig skulle beställa på restaurangen. 

Det vill McDonald's-personalen inte att du ska göra i kassan: "För jävligt"

Den tidigare anställda om McDonald's: "Arbetar långsammare"

Den tidigare anställda som Nyheter24 pratar med berättar att han jobbat på McDonald's i över fyra år. Under åren har han gjort sig bekant med menyn, och han har sett vilka rätter som är populärast. 

Han berättar att de vanligaste beställningarna har en hög rotation, men att mer ovanliga saker blir liggandes på värmehyllan ett tag innan det serveras.

– Vanliga beställningar som en Big Mac-meny eller cheeseburgare brukar vi ha nygjorda, säger den tidigare anställda till Nyheter24 och fortsätter:

– Men vissa andra rätter kan ligga framme länge.  

McDonald's-personalen prioriterar snabb service. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
McDonald's-anställd avslöjar snuskiga sanningen om "köttskåpet"

"Skulle aldrig beställa"

När den tidigare anställda äter mat på McDonalds finns det några saker som han aldrig skulle beställa, eftersom de kan ligga framme en hel dag innan det serveras. 

– Det är framför allt McVegan-burgaren, fisk och pajen som jag skulle undvika, säger han.

Restaurangens paj tar sju minuter att fritera, vilket i McDonalds-minuter är flera år. Personalen brukar därför förfritera och låta pajen vara tills någon beställer den. 

– Pajerna brukar ligga framme jättelänge, så de serveras gamla. Det är egentligen ganska ofräscht, säger han. 

Han menar att McDonald's största prioritet är att maten ska serveras snabbt, och att personalen därför känner en press från sina chefer. 

– Personalen måste alltid jobba snabbt, så man prioriterar snabb service framför färskhet. Det är hur företaget är uppbyggt.

McDonald's svar: "Serveras..."

McDonald's själva håller inte med om den tidigare anställdas syn på restaurangens rutiner. I ett skriftligt meddelande svarar de kortfattat på kritiken:

"Pajer är tidsmärkta och ska alltid serveras inom den uppmärkta tiden."

– Den tidsmarkeringen får man lära sig att riva av, säger den tidigare McDonald's anställda till Nyheter24. 

Hamburgerdöden: Blodbad bland nybörjarna – hälften får stänga

Musbajs hittades på Mcdonalds: "Era rutiner är bristfälliga"

Här är snabbmatsrestaurangen med Sveriges sämsta service

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!