Dominika Peczynski
Bildkälla: TV4/Skrämavbild

Anders Ekborgs känga till Dominika Peczynski: "Anarkist"

Anders Ekborg är inte helt nöjd med Dominika Peczynskis insats i veckans lagtävling i "Sveriges mästerkock VIP". Irritation byggs upp och Dominika har väldigt svårt att följa order, så pass att hon blir kallad anarkist.


Anders Ekborg och Dominika Peczynski är två av deltagarna i årets upplaga av Sveriges mästerkock VIP. Dominika har tidigare under säsongen blivit tillsagd av jurymedlemmen Marcus Samuelsson. Han gav henne konstruktiv kritik – något som Dominika hade väldigt svårt att förstå.

"Inte lätt att vara ödmjuk när man tror man är bäst", skrev en person om Dominika på TV4:s sociala medier efter tillsägelsen.

Allt om Dominika Peczynski: Barn, IQ och Anders Borg

Bildkälla: TV4/Skärmavbild

Dominika Peczynski varnad för plötsliga orden i tv-sändningen

"Tror hon är bäst"

En liknande situation, där Dominika "tror att hon är bäst", återkommer i veckans avsnitt. 

De sex deltagarna som är kvar i programmet delas in i två lag för att utföra en tuff lagtävling. Lagen ska tillaga juryns hemlighetsstämplade "cravings", med andra ord juryns rätter – som de inte kan leva utan. Tillsammans utser lagen varsin kökschef, som är den enda i lagen som får se och smaka på rätterna.

Kökschefens uppgift är att föra vidare kunskaperna om rätterna som lagen slutligen ska laga. I lagen ska de ska tillaga varsin rätt; gubbröra, kalvschnitzel och doro wat.

Anders Ekborg blir utsedd till kökschef i sitt lag, som även består av Arvid Stark och Dominika Peczynski, något som visar sig inte blir en dans på rosor.

– Jag kan göra gubbröra, säger Dominika.

Hon tar direkt på sig ansvaret att göra gubbröran. Anders frågar därför om Arvid har lagat kalvschnitzel innan, men han hinner inte svara innan Dominika är i farten. 

– Jag kan göra kalvschnitzel, jag har gjort det, säger Dominika.

– Ja, men du behöver inte göra bägge, vi måste göra varsin rätt, säger Anders bestämt.

Dominika Peczynski blir tillsagd av Anders Ekborg. Bildkälla: TV4/Skärmavbild

Tittarilska mot Sveriges mästerkock VIP-deltagaren: "Äckligt"

Anders Ekborgs irritation gentemot Dominika Peczynski: "Håll dig..."

Laget bestämmer sig tillslut vem som ska göra vad och Dominika påbörjar gubbröran. Men det går inte lång tid innan kökschefen Anders måste hålla i ställningarna.

– Nu börjar du göra en annan rätt? ifrågasätter Anders.

– Nej, jag hjälper honom bara, för min tar så kort tid, menar Dominika.

Anders menar att Dominika har den där kvinnliga sidan, att man ska göra många saker på en och samma gång. Hon är och petar i Arvids matlagning, medan hon har sitt egna att fokusera på. Han känner sig som en regissör som försöker regissera ihop samarbetet. 

– Sriracha tillhör hans rätt, håll dig till din! säger Anders och fortsätter:

– Men älskade vän, varför hackar du rödlök? Jag har ju gjort det?

Man får en känsla av att irritation byggs upp, Dominika har väldigt svårt att följa order, menar Anders och hon påstår själv att hon för det mesta får som hon vill i slutändan. 

När Tom Sjöstedt undrar hur det går för laget säger Anders att det går bra, men att "vissa är lite anarkister". 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!