- Foto: Skärmavbild/TV4

Robinson-Roobles ord chockar tittarna: "Trodde inte det av..."

Nu har tittarna fått följa Robinson-äventyret i åtta veckor och fått se deltagarna genom blod, svett och tårar. Men en person som inte slutar att överraska är Rooble Gedi. Och när han öppnar upp sig lämnade det få tittare oberörda.


Robinson 2024 som startade den 17 mars börjar sakta men säkert lida mot sitt slut. Under åtta veckor har tittarna fått se blod, svett och tårar i deltagarnas jakt på att hålla sig kvar i tävlingen och till sist vinna en halv miljon kronor. Sist men inte minst har Robinson bjudit på en hel del intriger. 

En färgstark karaktär i årets Robinson är Rooble Gedi. Han började säsongen men att gå ut starkt och pakta men allt eftersom ändras han sin taktik. Och i torsdagens avsnitt bjöd han tittarna på en helt ny sida – som lämnade få oberörda.

Robinson-tittarna ryter ifrån: "Börjar spåra ur helt"

Rooble Gedi om sina föräldrar

Under denna vecka får deltagarna foton från sina familjer vilket berör flera av dem. En deltagare som brister när han får sitt foto är Pelle Flood.

– Att få se dom där hemma som man vet hejar på en kändes väldigt fint och ger lite ny motivation, säger han i programmet. 

Någon som inte har varit lika öppen med sina känslor är Rooble Gedi. Men i torsdagens avsnitt öppnar han upp sig om sin familj och sina föräldrar. Hans pappa kom till Sverige från Somalia på 80-talet och 1990 föddes Rooble Gedi. Sedan dess har familjen arbetat hårt för att ge honom en bra uppfostran.

– Min familj betyder allt för mig. De har kämpat hårt. De kom från ett krigsdrabbat Somalia och sen kom jag. De har varit en kamp för båda mina föräldrar att anpassa sig till samhället och kunna ge mig det jag behöver, säger Rooble Gedi i programmet.

Robinson-Pelle avslöjar: Så ser relationen med Pål ut i dag

Hyllas på sociala medier 

Efter torsdagens avsnitt har Rooble Gedis ord berört många tittare, som har hittat sig till Robinsons Instagram för att lämna en kommentar. Så här skriver några personer: 

"Så fint. Jag hoppas mina barn sitter och säger så om mig om några år."

"Jag förstår vad Rooble menar, jag är otroligt stolt över honom och hoppas att han vinner."

"Fint av Rooble att öppna sig så ödmjuk för Gustav. Trodde inte det av Rooble."

"Jag har inte tyckt alls om Rooble, men detta är fint av honom att säga."

"Rooble har växt väldigt mycket i mina ögon de senaste tiderna. Jag var en av dom som hade svårt med han i början. Men jag har sett att han har ett gott hjärta som bryr sig och värnar om sina vänner starkt och står upp för dom. Och han är rolig och mänsklig och visar upp det också. Det är inte bara en sida man ser."

Foto: Skärmavbild/Instagram/Robinson

Robinson-Karin drack sig full innan tävling – det här behöver hon höra

Robinson-Charlottas chock när hon såg programmet: "Så elaka"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!