Seinabo Sey är en av de artister som ska tolka låtar i 'Så mycket bättre' i höst. Arkivbild.
Seinabo Sey är en av de artister som ska tolka låtar i 'Så mycket bättre' i höst. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Seinabo Sey till "Så mycket bättre"

Seinabo Sey och Simon Superti medverkar i årets upplaga av det klassiska tv-programmet "Så mycket bättre". Därmed är fem artister som ska vara med i TV4-succén avslöjade. Jag behöver en ny utmaning. Jag måste sluta gömma mig, säger Seinabo Sey i "Nyhetsmorgon."


Seinabo Sey slog igenom 2013 med hitlåten "Younger" och har sedan dess prisats med flera svenska Grammisar. Hon utsågs till årets artist på P3 Guld 2016. Sångerskan har turnerat i både Europa och USA.

Seinabo Sey berättar att hon blivit tillfrågad om att vara med fem-sex gånger tidigare, men inte känt att hon har haft tid.

— Jag har velat vara mycket i studion, saker och ting tar mycket tid att göra. Så för att klara av att göra min vanliga musik behöver jag tid.

Simon Superti, som även han ska vara med i programmet, är artist och musikproducent och har arbetat med bland annat Dani M, ZE och Adel.

Simon Superti tilldelades priset årets producent vid Grammisgalan 2019. Arkivbild.

Han har nyligen gjort karriär som soloartist. I fjol släpptes albumet "Hemlisar" som också är namnet på den låt som har beskrivits som en hommage till Cornelis Vreeswijk.

TV4 släpper löpande artister till succéprogrammet som spelas in på Gotland i sommar. Hittills har namnen på fem deltagare avslöjats, förutom Seinabo Sey och Simon Superti i "Nyhetsmorgon" på tisdagen, även Peo Thyrén, Andreas Lundstedt och Alba August.

TT
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!